Søg

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

DEN IDEELLE EFTERÅRSAFTEN

Det er oktober og det er efterår; morgenvinden bliver friskere og landskabet forvandles langsomt til et orangeglødet, knitrende tæppe. Når dagene bliver mørkere er der er intet skønnere end at gå i hi og fordybe sig i rare ting. Kom med hos Studio About og få inspiration til hvordan du kan skabe en hyggelig efterårsaften med den ultimative efterårsforkælelse.

STEMNING MED OIL BUBBLES

Levende lys giver både varme og liv til de dunkle aftener. Vores Oil Bubbles er perfekte til at skabe en stemningsfuld atmosfære; du kan bruge en enkelt til at skabe et blødt lys eller sætte flere i en klynge, så de mange lys og farver holder det sorte mørke ude. Vi har brugt vores Oil Bubbles i farvekombinationerne amber/rose, smoke/smoke og rose/green. Den røgfarvede og ravfarvede boble har de smukkeste efterårsfarver til at skabe stemning, og den lyserøde Oil Bubble giver et let og lysnende udtryk. De kan bruges indendørs, men er også egnede til at tage med udenfor på altanen eller terrassen. Oil Bubbles er et godt alternativ til stearinlys, da de afgiver færre partikler og sod, og derved skaber et bedre indeklima. De kan fyldes med lampeolie igen og igen, så du altid kan skabe hygge uden at forbruge en masse stearin.

tableware oilbubbles

SE VORES NYE CLAYWARE KOLLEKTION HER

VARMENDE HYLDEBÆRSAFT

Til at fordrive kulden er det lækkert at varme sig med en varm drik. Varm hyldebærsaft smager både skønt og er fyldt med c-vitaminer, som er godt for immunforsvaret. Lige nu er hyldebærrene modne og ligner små, sorte perler mod de mørkegrønne blade. Hylden er en dejlig generøs plante; vi har lavet hyldeblomstsaft dengang hyldeblomsterne blomstrede, som du kan finde opskriften på her og gemme til næste sommer, og nu er der hyldebær at plukke til hyldebærsaft – de er i sæson fra midt september til oktober. Det giver også en god anledning til en gåtur i den friske luft. Find dem gerne i skovkanter væk fra trafikerede veje. 

SE ALLE VORES OIL BUBBLES HER.

Hyldebærsaft kan nydes koldt, men er en dejlig efterårsklassiker, når den varmes op. Du kan eventuelt lave hyldebærsaft med æbler, kanel, nelliker eller timian for at give den en krydret dybde. 

Hyldebærrene må ikke spises rå, da de indeholder giftstoffer, der kan give svimmelhed og maveproblemer. Derfor er det vigtigt, at varme bærrene op, så giftstofferne forsvinder. Efter varmebehandlingen er de sikre at spise og perfekte til hyldebærsaft, hyldebærsirup eller hyldebærsuppe.

Her får du vores opskrift på 2 liter hjemmelavet hyldebærsaft

 

OPSKRIFT

1,5 kg hyldebær

3 sure æbler

400-500 g sukker

1 liter vand

Saften fra en citron

Eventuelt smagsgivere, såsom frisk timian, nelliker eller kanel

 

Skyl hyldebærskærmene, og klip de grønne stængler af.

Kom hyldebær, æbleskiver, vand og eventuelle smagsgivere i en gryde og kog langsomt op. Kog herefter i 25-30 minutter.

Placer en sigte med et rent klæde i henover en stor skål og hæld den kogte hyldebærpulp op i sigten.

 

Tilsæt nu sukker og citronsaft til den rene saft, og giv det et opkog.

Hæld den mørkerøde saft på rene, skoldede flasker og opbevar dem på køl.

Saften kan holde sig et par uger på køl eller fryses for længere holdbarhed.

  

KERAMIK OG GLAS

Nyd din varmende hyldebærsaft i dit yndlingskrus; når man har brugt tid og energi i køkkenet er det en ekstra god belønning at kunne nyde det i et lækkert og luksuriøst krus. Vi har brugt vores keramikkrus fra vores nye TABLEWARE kollektion. Kruset kommer i flere forskellige farver, så du kan vælge den farve, der passer bedst til aftenens humør. Her har vi valgt et krus i rå terracotta med et dueblå glaseret indre; det rå ler giver en hyggelig og naturlig fornemmelse. Vi har også skænket hyldebærsaft i vores nye vinglas i farven rose fra samme kollektion. Glasset er lavet af borisilikatglas, og kan derfor sagtens holde til den varme hyldebærsaft.

 

MANGLER DU VASER TIL BORDET, SÅ FIND DIN FAVORIT FARVE HER.

Snacks er kun med til at gøre aftenen hyggeligere. Vi har placeret friske pærer fra haven på vores røde terracotta tallerken for at skabe en afslappet og hjemlig atmosfære. Det giver en ekstra rar følelse, når man kan nyde danske, hjemmeplukkede frugter i sæson. Det er både godt for kroppen og miljøet, så man undgår importerede frugter. Pærens grønne farve giver en flot kontrast til den kraftige, røde keramiktallerken, men du kan også bruge andre efterårssnacks som nødder, æblechips eller hjemmelavede cookies.

 

EFTERÅRETS BLOMSTER

Blomster hører ikke kun sommeren til. Brug dem til at give liv og friskhed til de mørke aftener. Køb eller pluk årstidens blomster eller skær et par grene af for at skabe en vild buket. Vi har sat en lille kvist med hyldebær i vores Standing Bubble vase i farven amber og dahliaer i en dyb mørkerød farve i vores Flower Tube glasvase, ligeledes i amber. De mørkerøde farver og ravfarvede vaser giver en behagelig glød og varme. Vi har også lagt den smukkeste japanske lygteblomst på vores store keramiktallerken med et råt terracotta ydre og et glaseret indre i dueblå. Blomsten er så smuk og dekorativ med dens oppustede papirlygtelignende frøstande i den klare orange farve, og kan ikke andet end at løfte humøret, når man kigger på den. Du kan også bruge vores papirblomster, som også ideelle til at skabe stemning, og de kan bruges igen og igen til dine andre hyggeaftener.


For at fuldende hyggen skal der selvfølgelig være rigeligt med striktrøjer, tæpper, puder og godt selskab. God aften!