Kurv 0

Din kurv er tom.

Hylden er sprunget ud og lyser det danske naturlandskab op med dens sarte lysegule hyldeblomstskærme, der næsten ligner klynger af små perler eller snefnug. I denne artikel vil vi vise dig hvordan man kan bruge den smukke hyldeblomst i buketter og i opskriften på hjemmelavet råsyltet hyldeblomstsaft.

hyldeblomst studio about

HYLDEBLOMSTER I GLASVASER

Den simple hyldeblomst kan blive overdådig at se på, hvis man plukker en favnfuld, og samler dem til en stor, dekorativ buket – bare sørg for at plukke blomsterne flere steder, så man ikke rydder et enkelt sted for dem.

Her i Studio About elsker vi at plukke vores egne buketter, og drage nytte af alt det gode, naturen giver os. Derfor er sommeren en sprudlende, kærkommen tid for vores blomsterelskende hjerter, og der var derfor ingen tvivl om, at der skulle en smuk hyldeblomstbuket i vores Bubble Tube glasvase, der er perfekt til store buketter.  På billedet har vi sat hyldeblomsterne i vores Bubble Tube glasvase i farven amber. De lysegule blomsterskærme og de mørkegrønne blade står smukt til vasens dybe ravfarve og den rosefarvede fod. Den indsnævrede hals sørger for, at den frodige hyldeblomstdekoration stadig har struktur og ikke falder sammen. 

 

En enkelt hyldeblomstskærm er også yderst dekorativ i en lille vase som vores Standing Flower Bubble. Stiller du begge glasvaser sammen, kan du skabe et smukt stilleben af hyldeblomster som vil pynte flot på dit bord, både inde og ude. Hylden er indbegrebet af den danske sommer, og med sådanne buketter kommer dit hjem til at føles varmt og indbydende. Udover at se smukke ud, vil hyldeblomsterne afgive en aromatisk og sommerlig duft.

 

NYE BUBBLE TUBE VASER 

Til august lancerer vi tre nye spændende farvekombinationer af Bubble Tube vasen som ligeledes vil passe perfekt til den lysegule hyldeblomst, og med de nye farvesammensætninger kan du skabe endnu flere farvespil og stilleben til dine hyldeblomstbuketter.

bubble tube studio about

HJEMMELAVET HYLDEBLOMSTSAFT

Sæsonen for blomsterne er desværre ganske kort fra juni til midten af juli – udnyt derfor sæsonen og lav en forfriskende hyldeblomstssaft ud af de aromatiske blomster, nu hvor du alligevel er ude at plukke til din blomsterbuket. Nedenfor får du vores nemme grundopskrift på hjemmelavet råsyltet hyldeblomstsaft og en metode til hvordan du kan bruge resterne af hyldeblomsterne til hyldeblomstvodka.

INDEN DU GÅR I GANG

Hyldeblomst har på samme tid både en mild og parfumeret smag. Derfor er det vigtigt at tilsætte smagsgivere for at fremhæve hyldeblomstsmagen. Udover en masse sukker er citron en betydelig faktor til at give saften den forfriskende og læskende smag. Du kan herudover også tilsætte andre smagsgivere som vaniljekorn, mynte eller hindbær for at give din saft en lækker, afrundet smag. Du kan med fordel også erstatte halvdelen af rørsukkeret med brun farin – dette vil give din saft en dyb farve og en lækker, karamelliseret smag.

Når du skal plukke hyldeblomster til hyldeblomstssaften, så sørg for ikke at plukke dem for tæt på en trafikeret vej – så undgår du alt for meget os og skidt. Dette betyder også, at du ikke behøver at skylle dem. Meget af smagen sidder nemlig i pollen i hyldeblomstskærmene, og dette vaskes ellers væk. Bare se efter om der skulle sidde kryb og insekter, som du nemt kan ryste bort.

studio about vaser farve

Vores opskrift indeholder ikke citronsyre, da vi synes, det giver en renere og mere naturlig smag uden. Citronsyre er med til at konservere hyldeblomstsaften, så du kan sagtens tilsætte to skefulde, hvis du ønsker det. I stedet giver vores opskrift en mindre portion, og du kan også fryse noget af saften for længere holdbarhed – eventuelt som isterninger til din drink.

 

NEM OPSKRIFT PÅ RÅSYLTET HYLDEBLOMSTSSAFT

 

INGREDIENSLISTE

50 hyldeblomstskærme
3 økologiske citroner
700 g rørsukker
1,5 l kogende vand

citron hyldebloms studio about

 

  • Befri hyldeblomsterne fra så mange af de grønne stilke som muligt. Her sidder nemlig en del bitterstoffer, som vil gøre din saft for bitter.
  • Skær citronerne i skiver.
  • Tilføj hyldeblomster, citronskiver og sukker i en stor skål.
  • Mos dem grundigt, så det bliver til en pulp – dette trækker endnu mere smag ud af hylden.
  • Hæld kogende vand over blandingen og rør lidt rundt.
  • Overdæk skålen og lad det stå på køl i 2-3 dage.
  • Sigt det i et rent klæde eller si, og hæld det i en skoldet patentflaske.
  • Opbevar saften i køleskabet i 1-2 uger.
  • Opskriften giver omkring 1,5 liter.

 

Server hyldeblomstsaften i et smukt farvet glas med masser af isterninger, mynte eller friske bær og citronskiver, og nyd både din hyldeblomstsaft og hyldeblomstbuket udenfor i den varme sommersol.

glas farve studio about

 

HYLDEBLOMSTVODKA

Når hyldeblomstssaften har trukket færdig, og det overskydende hyldeblomstpulp er siet fra, kan du bruge pulpen igen til at lave hyldeblomstvodka. På denne måde får du det hele ud af blomsterne, og nedsænker dit madspild.

Hæld en flaske vodka efter eget ønske over pulpen og lad den trække mellem 3 dage til en uge. Sigt endnu en gang pulpen fra og hæld det i en skoldet patentflasket. Når ventetiden er omme kan du forkæle dig selv og nyde din hyldeblomstvodka i en læskende hyldeblomstdrink. Server ligeledes din hyldeblomstvodka i et farvet glas med eksempelvis dine hyldeblomstisterninger, rabarberbrus og friske jordbær.

BAG OM STUDIO ABOUT 2022
Læs mere
BAG OM STUDIO ABOUT 2022
SOMMERBORD MED STUDIO ABOUT
Læs mere
SOMMERBORD MED STUDIO ABOUT
Vælg variant