z

Fri fragt på ordrer over 600 kroner

z

SØG

  z

  / GUIDE TIL GLASLYS MED OLIE

  Studio About har tegnet et nyt objekt og det er et olie, glaslys. Glaslysene hjælper dig med at bringe farve og stemning ind i din indretning, og det bedste ved det hele er, at du kan bruge glaslysene igen og igen.   

   

  GLASLYSENE KAN KØBES I FARVERNE:

   guide til farvede glaslys med olie

  HVILKEN STAGE KAN BRUGES?

  Lysene kan bruges i alle standard kronelys stager på 22 mm.  

  I glaslysets bund er en gummirem, der sikrer, at lyset står stabilt og sikkert i dine stager.  

  Du kan evt. bruge glaslysene sammen med vintage stager eller den klassiske kubusstage. Til efteråret 2020 udkommer vi med en modulær lysestage produceret i aluminium i 4 forskellige anodisinger, hvor vores glanslys perfekt i.

  Glaslysene er mundblæst i det stærke materiale borosilikatglas, der kan modstå høje temperaturer. Du behøver derfor ikke være bange for, at glasset sprænger.

   

  NÅR DU KØBER VORES GLASLYS FÅR DU FØLGENDE:

  • 2 olie, glaslys  
  • 4 glasfiber væger 
  • 1 lille tragt
  • Ekstra køb: lampeolie

   

  BRÆNDTID & LAMPEOLIE

  Olie og væge har stor indflydelse på brændtiden, og derfor har vi testet forskellige lampeolier, for at finde den bedste olie til netop vores glaslys.  

  Vi anbefaler, at du benytter dig af lampeolien fra mærket Alaska. Denne olie er en ganske almindelig lampeolie, som er lugt - og sodfri. Det er ikke ligemeget, hvilken olie du bruger, da det har stor indflydelse på, hvordan og hvor længe lysene brænder. Du skal dog være opmærksom på, at glaslysene ikke er stearinlys og dermed vil flammen aldrig være lige så stor som på et stearinlys. 

  Olien fra Alaska er god til indendørsbrug, og kan købes lige her

  Et fyldt lys kan brænde i cirka 6-8 timer uafbrudt, afhængig af olietypen. 

  En væge holder til min. 1000 timers afbrænding. Du har ekstra væger med i din boks, når du køber produktet. 

   

  GUIDE TIL PÅFYLDNING AF OLIE I DIT GLASLYS

  Vi har lavet en nem guide til, hvordan du påfylder lampeolie på dit glaslys, så du hele tiden kan tænde op for farver og hygge derhjemme.  

   

  TRIN 1

  Ved den første påfyldning af olie, skal du tage vægen helt op af glaslyset. Lad dog vægen blive i det lille cylinderformet rør, der holder vægen.  

  Ved påfyldning af olie efter første gang, løfter du blot det lille cylinderformet rør op af glaslyset inkl. væge og følger trin 2-5.  

   

  TRIN 2

  Du placerer din tragt oppe i lysets åbning, hvor du her påfylder dit glaslys med lampeolie.  

  farvede glaslys til olie

  TRIN 3

  Nu kan du sætte vægen ned i glaslyset igen. Dup det øverste af vægen med lidt olie. Brug eventuelt her din tragt, der stadig kan indeholde lidt rester af olie.  

   

  TRIN 4

  Giv vægen 24 timer til at suge olie ordentlig til sig. Hvis du tænder vægen for tidlig, vil vægen ikke brænde ordentlig.  

   

  TRIN 5

  Nu er du klar til at tænde dit farvede glaslys. 

  Sluk dit glaslys med en almindelig lyseslukker eller pust det ud, som ved et klassiske stearinlys. Åbn altid et vindue, så du kan lufte ordentlig ud efter du har haft dine lys tændt.  

   

  OBS.  

  Efter brug af lyset, anbefaler vi, at du påfylder glaslyset igen, så hele vægen altid vil være dækket af olie.  

  farvede glaslys fra studio about