Kurv 0

Din kurv er tom.

Kasper Mikael Jacek, 31 år 

Bosat i Odder med sin kone og 2 børn  

Bachelor i Idéhistorie, samt kandidat i Analytisk Journalistik.  

Se mere på IG @kasperjacek 

https://kasperjacek.com/

rammer_studioabout 

BESØG I KUNSTNERENS VÆRKSTED

Vi har besøgt Kasper Jacek, da han er i gang med at skabe nye kunstværker og havde lyst til at lege med vores kollektion af rammer, Frameless.  

FRAMELESS kollektionen er rammer lavet af akryl, forsiden er klar, og bagsiden er svagt farvet – rammerne danner en passepartout om motivet og lader lys og skygge lege med kunsten, der sættes i.  

NYSGERRIG PÅ FRAMELESS KOLLEKTIONEN, SÅ SE DEM ALLE HER

 

FRA SKRIVERI TIL MALERI  

Kasper er inspireret af steder og steders historie. At det lige skulle være malerier og collager, der blev hans vej, er lidt et tilfælde. Igennem sit arbejde som journalist har steder og steders historie altid fyldt meget. Kasper inspireres af ting fra naturen, som igennem tiden har fået en kulturel historie med sig. Kunsten var endnu en måde at udforske denne fascination sammen med sin journalistik og forskning Han fascineres og inspireres blandt andet af gamle mursten, der er skyllet op på stranden, et stykke metal med brugsspor eller jord på marken der er vendt rundt og fyldt med sten.  

"Jeg arbejder altid med at lave værker, hvor fortidens, nutidens og fremtidens fortællinger vikler sig ind og ud af hinanden. Med det transparente papir og rammerne fra Studio About kan jeg skabe collageværker, hvor de forskellige lag eller tidsligheder kan være tilstede på samme tid, fordi lagene bliver gjort synlige, alt efter hvilket lys, der kommer igennem værkerne." 

COLLAGETEKNIK OG GENNEMSIGTIGHED 

Kasper startede med at lave linoleumstryk, men arbejder sig mere henimod kunst opbygget af collageteknikker. Den dybde, flere lag af materiale kan skabe i kombination med enkelte monotypi-tryk, giver værkerne tekstur og stoflighed.  

"Jeg arbejder tit med skygger og skyggefigurer, og så forsøger jeg at lave genstande, der både er tilstede og ikke til stede på samme tid i mine værker. Med de transparente lag kan jeg lægge motiver ind i mellem lagene, så de både er der og ikke er der samtidig. De viser sig i nogle af værkerne som en skygge og i andre som en svag antydning af noget, der gemmer sig ind bag det øverste lag." "I et par af værkerne har jeg lavet monotypier med en slags kornmark som motiv, hvor jeg har trykt det samme motiv to gange og limet det sammen en smule forskudt, så man får en fornemmelse af bevægelse, når værket oplyses" 

SKYGGER OG TRANSPARENS

Ideen med transparente rammer og frithængende tegninger er ofte brugt i arkitektur- og kunstudstillinger, hvor plancherne bliver et rumligt element og en aktiv medspiller i rummets arkitektur. Med Frameless-kollektionen kan vi løsrive rammerne fra væggen og dermed give mulighed for at hænge dem frit i rummet, dette ser kunstneren Kasper også som en absolut fordel.  

"Rammernes farver kan give værkerne forskellige stemninger. Jeg arbejder ofte med landskaber og steder, der er oplyst af en bestemt type af lys som skumringen, en overskyet himmel eller et landskab, der bliver brændt af solen. Rammernes farver kan være med til at styrke de stemninger i værkerne - og et værk kan ændre stemning med et rammeskifte." 

 

rammer_studioabout

HISTORIE OG SKABERTRANG  

Kasper drømmer om kunst, kompositioner og teknikker. Han har kun arbejdet med kunst i 3 år, men drømmer om endnu mere tid i værkstedet. Han er ivrig, produktiv og hans værker emmer af energi der skal ud. Kasper bruger materiale, der er tilgængeligt og som ikke nødvendigvis er dyre materialer, men derimod ret ofte er ting vi andre blot ser som affald.  

"Alt har en historie, sten, jord og gamle ting emmer af historik. Jeg forsøger at undlade personer i mine malerier og collager, men i stedet skabe fortælling via de materialer jeg bruger." "....derfor kom jeg også hjem med en bunke sten i stedet for friskfangede fisk, sidst jeg deltog i en fisketur." 

 

LIVET SOM IVÆRKSÆTTER  

Det er lysten til at fortælle og skabe noget med hænderne, som er den primære motor for hans iværksætteri.  

I starten skabte han værker for sin egen skyld, men han er begyndt at tænke sit publikum og beskueren mere ind i værkerne, og på den måde ændres fremgangsmåden og slutresultatet også. Når man gerne vil fortælle, skal der være et publikum, det kræver, at man også lytter til dem, der skal købe kunsten.  

Derfor tog han det også som en positiv udfordring at skabe kunst med fokus på ramme kollektionen Frameless fra Studio About – her har han haft for øje at ramme et lidt bredere publikum og skabe kunst til rammen og have fokus på rammens egenskaber.  

 

UDSTILLING OG SALG 

Har du lyst til at se mere til Kaspers kunst, så sætter han sin udstilling "EARTH, MURMURINGS/ Jorden mumler" op i udstillingsrummet  Se!. Udstillingen kan ses hele september. Du finder dem på Henrik Pontoppidans Gade 34 B, 8000 Århus C.  

Kaspers værker lavet til Frameless-rammerne kan ses og købes hos Kasperjacek.com

 

BLIV INSPIRERET TIL DIN BILLEDVÆG 

Se også vores artikel om fotografen Mia Mortensen der har stylet et par FRAMELESS-rammer med kunst, eller kig med hos 5 forskellige designere der hver især arbejder med unika kunst. 

STRIK, KUNST OG RAMMER
Læs mere
STRIK, KUNST OG RAMMER
GUIDE TIL TØRRET TANG I RAMMER
Læs mere
GUIDE TIL TØRRET TANG I RAMMER
Vælg variant