Kurv 0

Din kurv er tom.

FAKTA

Mia Mortensen 

Selvstændig fotograf https://www.miamortensen.dk/ 

Arbejder med styling, boligreportager, portrætter mm.  

33 år, bosat i Fredericia med sin kæreste og søn på 3 år.  

Se mere til Mias hjem på @still_sunday  

Professionelt arbejde @miamortensenphotography 

 

PÅ ARBEJDE I EGET HJEM 

Mias arbejde som fotograf spænder vidt. Hun har lavet en del portrætfotos, skudt billeder indenfor modebranchen, og ikke mindst er hun ofte ude som fotograf på styling og boligreportage opgaver.  

Mia bruger ofte sit eget hjem som kulisse for diverse styling og fotograf opgaver. Hendes hjem er lyst, indbydende og originalt. Huset er arkitekttegnet og fra 1950’erne, det er oprindeligt bygget til at huse én familie, samt en privat jordemoderklinik. Derfor byder huset også på mange fede vinkler, forskellige niveauer og skæve detaljer som Mia forstår at fremhæve. 

 

 

ORIGINALE DETALJER  

“Når man køber et hus med så mange velbevarede detaljer, skal man nyde dem og værdsætte dem” - siger Mia.  

 • Opdel gerne din renovering i flere etaper - Et enkelt rum kan ændre hele husets stemning. Ting tager tid, og interiør og rum vokser med familien. 
 • Hav respekt for de originale detaljer - Ændrer man for mange af de originale tanker bag sådan et hus, så vil stemning og udseende ændre sig drastisk. Detaljerne er det der giver sjæl og varme.  
 • Fremhæv og udnyt det originale - Hjemme hos Mia har de blandt andet valgt at bevare de originale døre med de buede karme.  

SANS FOR DETALJER 

Der er ingen tvivl om, at Mia har et helt særligt blik for detaljer og kompositioner, det kommer til udtryk i hendes fotografier og styling arbejde, derfor spurgte vi også netop hende, om hun ville style og skyde nogle billeder af vores nyeste kollektion FRAMELESS. 

fotoskydning_rammer

Her er udvalgt til rammerne fine papir klip fra @office.banana og pressede papir blomster fra @decordk 

TIDSLØST KLASSISK DESIGN, LOPPEFUND OG DIY’s 

For mig er det funktionalitet, og hvordan hverdagen skal være i det enkelte rum - det handler om at forene interiør med funktionaliteten” siger Mia. 

Rummenes udtryk skifter og ændres i forhold til, hvor de er som familie, og hvad de har brug for i dagligdagen. Interiør tages ud og gemmes væk for senere igen at komme frem i en anden sammenhæng.

stole_røde_studioabout

Kompositioner, leg med farver og former falder hende naturligt, og det ses i alle husets rum. Den minimalistiske stil går igen, men Mia er meget bevidst om at skabe dybde og stemning og dette gøres ofte med at tilføje en farve i rummet. Mia har netop investeret i 4 nye koralrøde spisebordsstole, de bryder lidt med det elegante og enkelte look, og skaber ny energi. 

HUSK

 • Rummet skal bruges og nydes. 
 • Tilsæt en smule farve, evt. farvede stole, en lampe, pude eller andet der kan bryde rammerne. 
 • Hav fokus på rummets funktion og indret efter det.  

 

Det er tydeligt, at Mia har sans for detaljerne og at hun nøje udvælger det interiør hun har i i huset.  

BÆREDYGTIGHED OG BOLIGSTYLING 

Når man arbejder med boligstyling og indretning, skiftes interiøret ofte ud, men ved at have fokus på kvalitet og slow fashion kan man bryde med “brug og smid væk”-kulturen 

MIAS RÅD

 • Køb kvalitet og design der holder, ikke nødvendigvis dyrt design, men ting hvor formsproget holder og ikke er designet ud fra tidens hurtige tendenser.  
 • Gem nogle af de ting du holder af i stedet for at smide ud når behovet ændrer sig.  

FORBLÆNDET AF  

VERNER PANTON - Verner Panton er blevet hendes “go to”, når hun søger på nettet efter design og nye fund. Hun er vild med Verner Pantons måde at kombinere de runde former, det legende og funktionelle design. 

KUNSTBØGER - Kunstbøger og museer har altid lokket Mia, det er her, hun finder inspiration og ro. 

STOLE OG LAMPER - Mia er vild med formsproget i både stole og lamper, en enkelt stol kan ændre et helt rum, ligeledes kan en lampe. 

vernerpanton 

KUNST OG RAMMER

“Kunst for mig er det, der lige skal få rummet til at poppe og skabe lidt kaos” - derfor bruger Mia også lang tid på at udvælge det, der skal hænge på sine vægge.  

Kunst, plakater og rammer skal skabe dynamik og stemning, derfor maler Mia ofte rammerne, så de også bliver en del af kunstværket. Hun er heller ikke bange for selv at komponere og skabe kunst, der passer til rummet. Lysten til selv at skabe, være kreativ og forny har Mia ikke fra fremmede. Mias mor har gennem hele hendes barndom og ungdom syet hendes garderobe og fortsætter nu med barnebarnets garderobe.  

 
MIAS TIPS TIL KUNST PÅ VÆGGENE

 • Tænk over sammensætningen 
 • Miks rammer i forskellige materialer, mal dem, hvis du ikke kan finde den rette farve.  
 • Vær ikke bange for at prøve ting af, ændre undervejs eller efter behov. Gør op med vores forældres idé om, at det man hang op blev hængende i 20 år.  
 • Kunst er stemning og følelser og det ændres over tid. 

Siden Mia var 2 år, har hun elsket at fordybe sig i forskellige materialer, former og farver. Trangen til at skabe har altid været til stede, og det kommer til udtryk på mange måder i hendes indretning og i hendes arbejde som stylist og fotograf. Bliv inspireret og følg med på @still_sunday. 

NYHED: FRAMELESS - NY KOLLEKTION AF RAMMER I AKRYL
Læs mere
NYHED: FRAMELESS - NY KOLLEKTION AF RAMMER I AKRYL
DIY: UNIKA KUNST TIL BILLEDVÆGGEN
Læs mere
DIY: UNIKA KUNST TIL BILLEDVÆGGEN
Vælg variant