Søg

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

KAGEKUNST MED TERESESAU

studioabout_kagekunst

FAKTA 

Terese Sau Hansen  

25 år gammel, bosat i Horsens 

Er i gang med en kandidat i Digitalt Design på Århus Universitet 

Kageentusiast i særklasse.  

Se mere til kageuniverset her @teresesau

 

MED I KØKKENET 

Studio About har fået lov til at komme med i køkkenet hos den kageglade og meget detaljerede kageentusiast Terese Sau Hansen. Vi blev inspireret af hele hendes univers og synes vores univers passer godt sammen med hendes tilgang til at bage fortryllende og minimalistiske kager. Derfor spurgte vi, om hun ville være med i et samarbejde om vaser, blomster og smukke kager.  
 

STRUKTUREL, KREATIV VERDEN OG STOR LYST TIL AT LÆRE NYT 

Terese er kvinden bag den utroligt stringente og minimalistiske bageprofil @teresesau på Instagram. Med sine kun 25 år er hun snart på vej til at have en kandidat i Digitalt Design og har derudover en bachelor i Informationsvidenskab og et par år på Marketing Management linjen i bagagen.  

De sidste 2 år har Terese kun bagt i fritiden og har haft fokus på sit studie, men kagerne har været svære at opgive, og derfor har hun valgt ikke at have et deltidsjob ved siden af studiet, men at bage i stedet.  

 

FUN FACTS OG GUILTY PLEASURE 

  • Studeret siden 2014  
  • Yndlingsingrediens passionsfrugt – generelt citrusfrugter og syrligt.  
  • Spiser mørk chokolade på sin morgenmad hver dag  
  • Absolutte guilty pleasure er Pågen Gifflar.  

DET STARTEDE MED EN PERFEKT GLAZE 

Lysten til at bage og skabe små kunstværker i køkkenet har altid været en del af hendes liv. Terese fortæller, at hun nærmest får abstinenser, hvis ikke hun kan finde bagetid i sin travle studiekalender.  

 

Tilbage i 2016 forsøgte Terese sig med sin første glaze, som efter sigende er en ret svær proces – det var overraskende let for hende at skabe dette perfekte finish på kagen, og hun fik blod på tanden og lysten til at lave en IG-profil med hendes processer og resultater.  

“At bage er en skabelsesproces, man befinder sig i en lille, lukket boble, hvor fokus udelukkende er på processen og på at skabe et perfekt resultat. Jeg bager for mig selv og vil helst være alene i køkkenet”  

 

INSPIRERET AF KUNST 

Terese er meget glad for kunst og design, alt I hendes hjem er nøje udvalgt, og der er tænkt over detaljerne. Hun bor enkelt og stilrent - præcist som hendes måde at bage på. Hun er inspireret af kunst og farver, og det kommer til udtryk i hendes kager.  

Ideerne til hendes kager opstår gerne ud fra en bestemt farve eller form, og hun har et tydeligt billede af det ønskede slutresultat inde i hovedet. Er det farven grøn eller et maleri med lethed og friskhed, der har inspireret, så kommer kagen også til at afspejle dette, eksempelvis i form af lime som ingrediens. Hun koger essensen af følelser og tanker fra et maleri ned i et lille kunstværk af smag.   

KÆRLIGHED TIL KVIUM OG CITRONEN 

Terese har en forkærlighed for Kvium. Der er en forbindelse mellem hans kunst og hende, som er svær at beskrive. Hans stærke synlige og usynlige symbolikker forsøger hun at gengive igennem egne kagekreationer.  Hans brug af farver og komposition begejstrer og inspirerer Terese. Det, vi ser udenpå, er nødvendigvis ikke altid det vi får når vi åbner op.   

Se Tereses fortolkning af en Kvium citron her.

“Citronen er symbol på liv, smuk udenpå, men tager du en bid er den sur.” Citronen afspejler den tosidet del af livet, alt er ikke godt, men meget er godt.  

 

 

GØR TERESE KUNSTEN EFTER 

Terese har brugt sin viden om programmering til at skabe hjemmesiden www.teresesau.com, her finder du alle hendes sirlige opskrifter, der trygt følger dig igennem hver lille proces. Hop ind og se hendes univers, og bliv inspireret.  

 

Terese: “Der er meget videnskab i at bage – man kan godt afvige når man kender sine processer og ingredienser, men som start skal man holde sig til opskriften”. “At bage kræver tid og tålmodighed, nogle kager tager flere dage og man kan ikke altid forvente at resultatet bliver godt, men når det gør bliver man helt lykkelig indeni” 

 

KAGER, FORTID OG FREMTID 

Til juni er Terese færdig med sin kandidat og begynder at arbejde på museet Trapholt, det betyder mere kunst i dagligdagen og mere reel fritid. Terese satser stærkt på, at det også vil betyde mere tid i køkkenet i fordybelse med det, hun elsker. Passionen for at bage er gammel og hele eventyret begyndte i en svær periode i den dengang 15-årig piges liv, hvor det var rart at blive fastholdt af processer og helt specifikke arbejdsopgaver. Passionen er med tiden vokset, og det, der startede som en form for terapi, er ikke længere kun terapi, men nu også et arbejde. Arbejdet vises frem på hendes hjemmeside og på hendes IG-profil, der er yderst professionel og fungerer som et portfolie. Det hårde arbejde med at holde en IG-profil i gang og aktiv er noget, der følger med, og man må tage det sure med det søde - ligesom livet og citronerne.  

 

TIP TIL EN BEGYNDER  

  • Find en opskrift, læs det hele, inden du begynder.  
  • Det kan nogle gange tage et par dage, men mega fedt når resultatet bliver som ønsket.  
  • Det kræver struktur, tålmodig og fastholdelse.  
  • Udseende og det færdige resultat kan man gøre til sit eget – det giver et ekstra boost, hvis man er klar til at gå ud over opskriften.