Søg

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

DIY STRIK I RAMMER

DIY GUIDE STRIK I RAMME

I samarbejde med strikdesigner Signe Kamper Kankelborg, kommer her et bud på hvad du kan sætte i dine gennemsigtige rammer fra vores FRAMELESS kollektion.

Signe har strikket et lille stykke kunst og viser dig her step by step hvordan du får strikket dit helt eget kunstværk. Vil du læse lidt mere om Signe og hendes strikke univers, kan du klikke her.

strik_i_rammer

STRIKKET KUNST

Dette lille strikkede kunstværk er super enkelt, hurtigt at strikke og passer perfekt i de smukke Studio About-rammer FRAMELESS. Strik i rammer giver et helt unikt udtryk og er et skønt alternativ til det klassiske billede eller maleri. 

"Det er ikke svært. Du skal blot mestre glatstrik og vendepinde for at komme i mål. Og hvis du følger et par hovedregler, kan du freestyle i det uendelige hvad både farver og form angår." - Signe Kamper Kankelborg @plummun.  

strik_rammer_frameless

 

GRATIS OPSKRIFT PÅ STRIKKET KUNST 

HUSKEREGLER

  • Sørg for at strikke på en lille pind – maks 2 – 2,5 mm, så dit kunstværk ikke bliver mast fladt mellem de to stykker glas. 
  • Vælg garn i helt eller delvist uld. Uld er mere taknemmeligt end fx bomuld og vil også skjule eventuelle små ujævnheder. Og da dette er et kunstværk beregnet til udstilling i hjemmet, bliver der måske kigget ekstra grundigt på dit værks detaljer. 
  • Leg med forskellige typer af garn fra dine gemmer – det vil give et cool look at sammensætte forskellige kvaliteter.  
  • Husk altid kantmasker i hver ende af pinden, så alle sider bliver smukke at se på. 

 strik_i_rammer_studioabout

GARNFORSLAG

ALVA fra Filcolana, 100 % Alpaca, Løbelængde: 175 m / 25 g. 

STRIKKEFASTHED

34 m * 51 p = 10 * 10 cm (strikkefastheden er dog ikke så vigtig netop her). 

 

INFO OM DET LILLE STYKKE STRIK KUNST

Det strikkede kunstværk strikkes udelukkende i glatstrik (ret på retsiden og vrang på vrangsiden), og vendepinde, som gør det muligt at strikke ’kiler’ i kontrastfarver, og som samtidig giver det strikkede stykke dets organiske form. Jeg anbefaler at vende med metoden German short rows, som giver en fin og næsten usynlig vending. Kender du ikke German short rows, kan du finde et hav af videoer på YouTube, der guider dig igennem metoden. 

Udvælg de farver, der skal indgå i dit kunstværk eller lad kunstværket tale til dig undervejs og sæt de farver til, du elsker, som arbejdet skrider frem. 

 

STRIKKEOPSKRIFT

Slå 80 antal m op på din pind (dette giver en perfekt bredde til Studio Abouts runde Frameless i A4-størrelse. Du kan let justere maskeantallet op og ned til andre rammestørrelser. 

Tip: Strikker du med det anbefalede garn ALVA eller et andet oplagt splejsegarn, så splejs gerne enderne sammen, hver gang du ønsker at skifte farve. Det giver dig et kunstværk uden alt for mange ender at hæfte til sidst. 

 

Strikirammer_studioabout

Kantmasker (KM) strikkes således på både ret- og vrangpinde gennem hele arbejdet (denne metode giver en flot og fyldig kant):

Første maske tages vrang løs af, sidste maske strikkes ret

første pind vr over alle masker (husk KM i hver ende)  

Strik nu et ønsket antal pinde frem og tilbage med samme farve. Slut med en pind fra vrangen. 

 

KILE MED KONTRASTFARVER

Skift farve. Strik ret over halvdelen eller 2/3-dele af alle masker (eller ønsket antal), vend, strik vrang tilbage, strik ret frem til 2 til 3 masker før sidste vending, vend, strik vrang tilbage, strik igen ret frem til 2 til 3 masker før sidste vending, vend. Gentag dette til du ikke kan vende længere, eller til du har vendt en ønsket antal gange. 

Skift (evt.) farve og strik et ønsket antal pinde frem og tilbage, før du (evt. med en ny farve) gentager en ’kile med kontrastfarve’. 

Resten af værket strikkes på samme måde som beskrevet ovenover, hvor du dels veksler mellem forskellige farver og dels veksler mellem at strikke store og små kiler samt stykker blot med almindelig glatstrik uden vendinger. Hvor og hvornår du skifter farver, er helt op til dig selv. Lad gerne dit værk skride frem uden en fast plan fra start til slut. 

Tip: du kan også sagtens vende fra vrangsiden, så kilen opstår fra den anden side. 

 

AFLUKNING OG AFSLUTNING

Når du er tilfreds med længden og det generelle udtryk på dit værk, lukkes af med ret over ret fra retsiden (stram ikke til). Hæft alle ender pænt.  

Skyl dit værk op i lunkent vand – gerne med en smule uldsæbe. 

Nu skal dit værk tørre fladt. Det er en fordel at blokke værket under tørreprocessen, så du undgår rullende kanter. Spænd forsigtigt dit strikkede stykke ud på en flamingoplade med et håndklæde over eller lignende og sæt nåle langs alle fire sider. 

Når værket er helt tørt, er det klar til at blive sat i en af de smukke rammer fra Studio About's FRAMELESS kollektion

FIND ALLE RAMMERNE HER.

strik_i rammer_studioabout