Søg

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

KAGEBORD OG FØDSELSDAG

Fødselsdag og fester har vi ventet længe på! Det har @sofiieg  også, og da hun fyldte år d.8 maj, blev der inviteret veninder og dekoreret fødselsdagsbord på smukkeste vis. Sofie fik nogle af vores objekter til at style med, og da vi har kendt Sofie længe, havde hun også selv en masse vaser, hun valgte at bruge.    

Se med her i artiklen, og bliv inspireret til, hvordan du kan style dit bord og kager til fest.  

fødselsdag_kagebord

  

KAGEBORD ANNO 2021 HOS SOFIE 

 
"Et kagebord er i min optik lækrest, hvis det indeholder lidt af det hele - og for enhver smag. Der skulle være moussekager med forskellig smag, udtryk og konsistens, flødeboller og bestemt også fyldte chokolader hvor der blev leget med form, farver og smagskombinationer.  

"Jeg elsker et kagebord, hvor jeg kan få lov til at lege med udtrykket på de forskellige kager og pynte dem sirligt.”   

  

HVORFOR BAGE OG LAVE KAGER  

“Jeg har svært ved at begrænse mig og elsker en god anledning til at lave et kagebord. Når jeg er i køkkenet, slapper jeg af med det og kan udfolde mig. At bage er også lidt en leg, det er jagten på udvikling og at afprøve teknikker, der fascinerer mig.   

Det vigtigste er dog altid, at jeg skal have sjov med processen, og den skal nydes, det giver en god energi at lave en velsmagende dessert. “  

 

YNDLINGSKAGE OG DESSERT  

“Når jeg bliver spurgt om det, plejer jeg blot at svare “en af hver tak!”. Jeg elsker moussekager, og plejer at gå efter de lyserøde nuancer. Smagen af hindbær, rabarber og jordbær twistet med en smule lime eller citron er mine favoritkombinationer og smage.”   

 

BORDDÆKNINGENS BETYDNING  

“En smuk borddækning betyder rigtig meget for mig, jeg kan bruge lang tid på at finde inspiration og give borddækningen mit eget udtryk. Helhedsoplevelsen er vigtig og det dækkende bord må gerne stemme overens med kagernes udtryk og den lejlighed de serveres til.   

Et dækket bord er jo førstehåndsindtrykket for dagen og skaber rammerne for begivenheden. Jeg griber gerne hver en mulighed, jeg har, for at dække pænt op. Smuk keramik, glas og bestik skal ikke samle støv, det skal bruges.  

Jeg værdsætter, når mine gæster bemærker, at jeg har brugt lang tid på at gøre noget særligt ud af det og fornemmer, at de også sætter pris på det. Et pænt dækket bord gør mig bare glad, og jeg nyder også selv, når andre har gjort noget særligt ud af det.”   

 Sofie har bla. brugt Flower tubes, Standing bubbles og Hanging bubbles som del af borddækningen. 

HVAD INSPIRERER DIG I KØKKENET  

“Jeg inspireres af mange ting, men søger især efter inspiration på Instagram og Pinterest. Det kan være en stemning, jeg gerne vil genskabe, en buket blomster der inspirerer i farvekombinationer eller en smuk mønstret kjole. Det er vigtigt for mig at tænke ud af boksen og ikke afspejle min inspirationskilde 1:1.   

Jeg elsker detaljer og er meget detaljeorienteret, og alt bliver gennemtænkt og overvejet. Det er også en stor æstetisk inspiration, når andre laver gennemførte projekter, designs eller kager.”   

  

ET GODT TIP TIL EN NYBEGYNDER  

Jeg startede selv ud i kageuniverset med en Pippi mentalitet: “Det har jeg ikke prøvet før - så det kan jeg godt”

TIPS

  • Gåpåmod   
  • Tålmodighed   
  • Forberedelse - læs altid opskriften godt igennem først  
  • God tid 

Bliver du i tvivl når du læser opskriften, så brug endelig YouTube. Lær af dine fejl, og bliv ved med at øve dig, alle kan lære at bage, hvis man har lysten. Følg med i Sofies univers på IG @sofiieg og bliv inspireret til din næste fest.