Kurv 0

Din kurv er tom.

Blomster skaber liv og glæde. Med vores Flower Tubes og Standing Bubbles vaser kan du nemt skabe en spa-agtig stemning på badeværelset, skabe blikfang i bogreolen eller friske op på natbordet. Dagene er blevet kortere og mørkere, og derfor skal vi ikke snyde os selv for lidt farveklatter i indretningen - tværtimod så er det nu vi skal hygge lidt ekstra.

Vi giver her vores bud på vores julefavoritter, og hvordan vi styler dem med vores vaser.

POPULÆRE JULEBLOMSTER

Snart står julen for døren og alverdens smukke adventskranse dukker op på SOME. Vi har også lavet vores bud på et par kranse, så har du ikke lavet din endnu, så læs med her

adventskrans

Der er mange smukke såkaldte “jule” blomster og planter, én ny favorit der har fået lidt en renæssance hos os, er den klassiske julestjerne.

JULESTJERNEN

Alle kender til den klassiske julestjerne, med de mørkegrønne blade og de dybt røde blomster. Den er elsket, men bestemt også hadet af mange. Nogle kan ikke forestille sig en jul uden julestjernen, mens andre næsten kan væmmes ved synet. Vi synes dog, at den fortjener en chance til og ved at blive stylet på anden vis end i en urtepotte, bliver den helt cool at se på. Julestjernen findes i et væld af farver udover den klassiske røde. Du kan få dem i helt ren hvid, over til de pudderfarvede og mere orange udgaver.

 julestjerne_studioabout_vaser_farvetFUN FACTS OM JULESTJERNEN _ ELSKET OG HADET

  • Vidste du, at julestjernen oprindeligt er fra Mexico? Og at den vokser som en busk, der kan blive op til 4 meter høj ?
  • Julestjernen er sammen med juletræer et dansk eksporteventyr, og selvom produktionen er svagt nedadgående producerer vi omkring 7-8 millioner julestjerner på de danske gartnerier.
  • I Danmark alene bliver der solgt omkring 1,5 millioner julestjerner og 9 ud af 10 af dem er den røde variant.

Udover julestjernen, er disse blomster også favoritter hos os i de kolde mørke måneder. Vi nyder dem indendørs i vaser uden jord, hvilket giver dem et anderledes og lettere udtryk. De er også smukke på et dækket julebord og som en del af din juleudsmykning.

JULEROSER OG STYLING

Når man køber julestjernerne, står de ofte i en plastpotte med jord. På denne måde holder planten lidt længere, men vi kan godt li' at have dem i vand. Julestjerne er også svær at holde liv i, i potte, da den er lidt sart, og hverken kan li det for vådt eller for tørt, for koldt eller for varmt. Vi har derfor skåret blomsterne af og frigjort dem fra jorden.

julestjerne_studioabout

Her er det julestjerner i Standing bubbles i farverne:  Smoke, Yellow og Rose. 

VORES JULE FAVORITTER

  • Julestjerne
  • Hyacinter
  • Små røde tulipaner
  • Amaryllis, de fire verdenshjørner
  • Julerose, Helleborus

 

Hyancinter, Hyacinthus orientalis:

Den majestætiske og kraftigt duftende løgplante, kan købes i alle supermarkeder fra midt oktober til marts i adskillige farver. Hyacintløget er stort og køber du med blomsterknop, vil du allerede efter få dage inde, kunne nyde synet af den smukke blomst og duft. Hyacinter indendørs kan nydes med og uden jord.

Tulipaner, Tulipa :

Afhængig af art blomstrer de fra marts til maj udendørs, men i slutningen af november og hen i januar, kan du købe spirende løg hos din blomsterhandler og nyde synet enten inde eller i en krukke udendørs. Tulipanløg indendørs kan nydes med og uden jord. Sæt dit tulipanløg i vase, hvor vandet kun lige dækker rødderne og du kan beundre løgets smukke form.

Amaryllis, Hippeastrum:

Allerede i slutningen af september kan man købe Amaryllisløg, stil dem i en lun vindueskarm og følg med i den inspirerende udvikling fra knold til overdådig plante. Amaryllis spænder fra hvid/creme til mange varianter af rosa til klar og dyb rød. Vand kun i underskålen indtil blomsterknoppen kommer frem. Når blomsterknoppen er fremme kan du vande første gang, herefter venter du igen med vanding til blomsterknoppen "brister". Du kan også købe smukke Amaryllis som afskårne stilke, de er perfekte i en stor vase som vores Bubble Tube. 

Julerose, Helleborus:

De utroligt smukke juleroser findes i mange variationer og farver. Har du juleroser i haven og gerne vil have lidt ind i en vase, så følg disse trin, da den er lidt vanskelig. Put vand i din vase, tag vasen med ud til den plante du vil klippe af. Klip en blomst af, lav et snit i stænglen med en nål og put den straks i vasen. Stil gerne vasen køligt det første døgn, på den måde forlænger du levetiden og juleroserne kan holde sig pæne 5 dages tid i stuen. 

Vær obs på julerosens saft, den er giftig - så brug handsker hvis du klipper ind til vaser. 

julensblomster_julerose

BLOMSTER OG KULDE

Når det er koldt ude og du skal transportere dine planter/blomster hjem, så er det godt at skærme dem lidt for kulden, det forlænger levetiden. Din julestjerne egner sig nemlig ikke til træk og kulde, køb derfor nogle der har stået inde i butikken.

Køb dine blomster, når de ikke står i fuldt flor, levetiden er længere, hvis knopperne ikke er fuldt udsprungne.

julens_blomster_studioabout

Orange julestjerne i en amber Flower Tube vase, Hyacintløg i blue Flower Tube, Alpeviol - green Standing Bubble, Rød julestjerne -  amber Standing Bubble.

NEMME JULEBLOMSTER

Synes du, at der er nok at se til i november/december med julebag, gaver og lignende, der skal kombineres med en travl hverdag, så kan du i stedet vælge at bruge tørrede blomster eller papirblomster i dine vaser og som et friskt pust i din indretning.

Vil du have tips til at bruge papirblomsterne i din indretning eller som en del af din gaveindpakning? Læs artiklen her

SE HELE VORES UDVALG AF SMÅ VASER TIL DIT JULEBORD PÅ VORES SITE. 

Vælg variant