z

1-3 dage i DK / Fri fragt ved køb over 600,-

z

SØG

  z

  / JULENS BLOMSTER

  Blomster skaber liv og glæde. Med vores Flower Tubes og Standing Flower Bubbles vaser kan du nemt skabe en spa-agtig stemning på badeværelset, skabe blikfang i bogreolen eller friske op på natbordet. Dagene er blevet kortere og mørkere, og derfor skal vi ikke snyde os selv for lidt farveklatter i indretningen - tværtimod så er det nu vi skal hygge lidt ekstra.

  Vi giver her vores bud på vores julefavoritter, og hvordan vi styler dem med vores vaser.

  HVILKE BLOMSTER "HITTER" I JULEN?

  Snart står julen for døren og alverdens smukke adventskranse dukker op på SOME. Vi har også lavet vores bud på et par kranse, så har du ikke lavet din endnu, så læs med her

  Der er mange smukke såkaldte “jule” blomster og planter, én ny favorit der har fået lidt en renæssance hos os, er den klassiske julestjerne.

  Alle kender til den klassiske julestjerne, med de mørkegrønne blade og de dybt røde blomster. Den er elsket, men bestemt også hadet af mange. Nogle kan ikke forestille sig en jul uden julestjernen, mens andre næsten kan væmmes ved synet. Vi synes dog, at den fortjener en chance til og ved at blive stylet på anden vis end i en urtepotte, bliver den helt cool at se på. Julestjernen findes i et væld af farver udover den klassiske røde. Du kan få dem i helt ren hvid, over til de pudderfarvede og mere orange udgaver.

   julestjerne_studioabout_vaser_farvetFUN FACTS OM JULESTJERNEN _ ELSKET OG HADET

  • Vidste du, at Julestjernen oprindeligt er fra Mexico? Og at den vokser som en busk, der kan blive op til 4 meter høj ?
  • Julestjernen er sammen med juletræer et dansk eksporteventyr, og selvom produktionen er svagt nedadgående producerer vi omkring 7-8 millioner julestjerner på de danske gartnerier.
  • I Danmark alene bliver der solgt omkring 1,5 millioner julestjerner og 9 ud af 10 af dem er den røde variant.

  Udover julestjernen, er disse blomster også favoritter hos os i de kolde mørke måneder. Vi nyder dem indendørs i vaser uden jord, hvilket giver dem et anderledes og lettere udtryk. De er også smukke på et dækket julebord og som en del af din juleudsmykning.

  VORES FAVORITTER

  • Hyacinter
  • Alpeviol
  • Ridderspore, de fire verdenshjørner (kaldes ofte ved fejl for Amaryllis)
  • Julerose, Helleborus

  julensblomster_vaser_studioabout

  På billedet ser du den klassiske røde julestjerne, en hyacint på vej i blomst og en hvid afklippet alpeviol.

  Du kan læse mere om at have blomsterløg indendørs i denne artikel. 

  TIPS TIL STYLING

  Når man køber julestjernerne, står de ofte i en plastpotte med jord. På denne måde holder planten lidt længere, men vi kan godt li' at have dem i vand. Julestjerne er også svær at holde liv i, i potte, da den er lidt sart, og hverken kan li det for vådt eller for tørt, for koldt eller for varmt. Vi har derfor skåret blomsterne af og frigjort dem fra jorden.

   

   julestjerne_studioabout

  Her er det julestjerner i Standing bubbles i farverne: Smoke, Yellow og Rose. 

  TIP

  Når det er koldt ude og du skal transportere dine planter/blomster hjem, så er det godt at skærme dem lidt for kulden, det forlænger levetiden. Din julestjerne egner sig nemlig ikke til træk og kulde, køb derfor nogle der har stået inde i butikken.

  Køb dine blomster, når de ikke står i fuldt flor, levetiden er længere, hvis knopperne på eks. alpeviolen ikke er fuldt udsprungne.

  julens_blomster_studioabout

  Du ser her:

  Orange julestjerne i en amber Flower Tube vase, Hyacintløg i blue Flower Tube, Alpeviol - green Standing Bubble, Rød julestjerne - amber Standing Bubble.

  DEN NEMMESTE BLOMST AT PASSE

  Synes du, at der er nok at se til i november/december med julebag, gaver og lignende, der skal kombineres med en travl hverdag, så kan du i stedet vælge at bruge tørrede blomster eller papirblomster i dine vaser og som et friskt input i din indretning.

  På nedenstående billede har vi stylet borddækningen med papirblomster fra vores kollektion, de er snoet rundt om en serviet og fungerer nu som en servietring. Anvendelsesmulighederne er mange med de lette og elegante papirblomster i crepepapir. Papirblomster er både enkle og dekorative og du skal ikke skal tænke på vand og pasningsvejledning.

  Vil du have tips til at bruge papirblomsterne i din indretning eller som en del af din gaveindpakning? Læs artiklen her

  NEXT UP

  Vi skal også have købt ridderspore, de fire verdenshjørner som afskåret blomst i år. Den skal stå i vores Bubble Tube, så vi kan få lidt af en farvebombe indenfor.  Udover ridderspore, er der også bestilt franske anemoner ved blomsterhandleren til den første lille julefrokost - den smukke delikate og sarte blomst er helt fantastisk sammen med en julerose i vores små bordvaser - følg med i den proces på Instagram @studio__about