Søg

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

SPISELIGE BLOMSTER I AUGUST: MED NATUREN TIL BORDS

Både haven og naturen byder på et væld af spiselige blomster, og når man nu har stået i køkkenet og kælet for en lækker dessert eller kage, hvorfor så ikke toppe smagsoplevelsen med en imponerende visuel oplevelse - det er simpelt, men effekten er stor.

Til weekendens morgenbord har vi her leget med nuancer af gul, lilla og ravfarvet, og ladet temaet gå igennem både borddækning, pynt og mad. De spiselige blomster dahlia, solsikker og gladiolus er brugt som bordpynt i de smukke svævende boblevaser, mens kornblomster, mynte og kamilleblomster giver et farvestrålende pift til maden. 

TIPS TIL BORDDÆKNING MED SPISELIGE BLOMSTER

  • Leg med et farvetema. Hold bordet i tone-i-tone nuancer eller finde nogle smukke kontrastfarver. Lad farverne gå igen i både stel, mad og pynt.

  • Eksperimentér med forskellige blomster. Hvis alle blomsterne på bordet er spiselige, kan gæsterne også få lov at plukke lidt fra vaserne. 

  • Sæt tid af til at gøre lidt ekstra ud af borddækningen. Du får lov at udfolde dig kreativt og dine gæster kan føle sig ekstra værdsatte.

brunch med spiselige blomster

SPISELIGE BLOMSTER I HAVEN

Du tænker måske ikke umiddelbart, at havens blomster kan spises, men du vil blive overrasket over, at der faktisk findes en del blomster i haven, som kan bruges på forskellige måder i køkkenet - nogle bruges til bagning og kandisering, andre mest som pynt. Har du ikke blomsterne i haven, kan du være heldig at have en pluk-selv mark i nærheden, hvor du kan gå på (betalt) rov.

Dahlia

Dahlia er en forførende smuk blomst, der findes i et væld af farver, størrelser og former. Dahlia er en del af rigtig mange haver, hvilket gør den til et oplagt i en dessert, en salat eller som pynt din skyr, hvis du skal gøre lidt ekstra ud af din morgen.

Solsikker

Vi er vant til at bruge solsikkekerner i bagværk, müsli osv., men faktisk kan man også spise de smukke farvestrålende blade på solsikken. Bladene kan også tørres og bruges som et sommerligt pift på desserten i årets mørke måneder.

Gladiolus

Mens mange blomsterblade smager ret neutralt, er det en stor smagsoplevelse at spise gladiolus. De overdådige blomster findes i mange smukke farver og farvekombinationer, og de er oplagte som fyld i en salat. De kan sågar også fyldes med is eller bruges som pynt på kagen.

Lavendel

Uanset om man er blomsterinteresseret eller ej, så vil de fleste nok kunne genkende lavendlen - om ikke andet, så for den karakteristiske duft, der anvendes i alt fra sæbe til duftposer og te. Lavendel kan også bruges i en frisk sommer lemonade eller cocktail. 

Purpur Solhat

En af havens smukkeste her i sensommeren er purpur solhat. Stauden findes i mange forskellige farver og har kraftigt farvede kronblade og en orange midte. Du kan kun bruge de smukke kronblade, men de vil til gengæld lyse op både i haven og på din salat. 

Hornviol

Hornviolen er en smuk lille staude, der kommer igen år efter år og gerne spreder sig vidt omkring på terrassen og i haven. Men det gør nu slet ingenting, for udover at nyde de smukke blomster allerede fra tidligt forår, så er hornviolen spiselig, og giver et pift af sommer på både salaten og desserten - eller som her på en omgang frisklavet french toast toppet en gavmild håndfuld blåbær fra haven.

spiselige blomster guide

Spiselige blomster fra venstre: Kamille, Dahlia, Kornblomst, Solsikke, Gladiolus

Køb vaserne her: Purple Standing Bubble - Amber Standing Bubble- Yellow Standing Bubble.

SPISELIGE BLOMSTER I NATUREN

Naturen har altid været kilde til mange smagsoplevelser og i sommermånederne er det oplagt at bruge gåturen til også at holde udkig efter spiselige blomster. Dem du ikke bruger i maden, kan du jo bruge i en lille vase og bringe lidt af sommerens skønhed indenfor.

Kornblomst

Den smukke kornblomst med de små spidse blå-lilla blade er en fryd for øjet, men har også en let krydret smag, der gør den oplagt til at bruge i madlavningen. Du kan eksperimentere med en lækker farvestrålende kryddersmør eller bruge den som pynt - evt. på nogle små granola skåle med skyr ligesom på morgenbordet her.

Kamille

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at kamilleblomsten er spiselig, for mange af os har nok fået en kop kamillete en dag, hvor halsen er lidt øm. Blomsterne kan dog også bruges friske i teen, gerne med lidt citron. De enkle blomsterknoppe kan også sagtens bruges som pynt på frugtfadet eller desserten. Man skal dog lige være opmærksom på, at der findes to slags kamilleblomster - den duftende slags, der indeholder æteriske olier i blomsten, som giver den karakteristiske duft og smag, og en mere neutral udgave uden duft. Begge kan bruges, men den neutrale er stort set uden smag, så gå derfor på jagt efter den duftende slags.

Mynte

Mynten vokser vildt, men er også en del af mange krydderurtebede rundt omkring i villakvartererne. Uanset hvilken slags du vælger, så er de delikate blade sprængfyldt med sin karakteristiske pebermynte smag. Brug bladene som pynt sammen med lidt af sommerens bær eller blomster eller hak den fint og brug den ovenpå lidt vandmelon eller appelsin - gerne med lidt hakkede nødder på toppen.

Listen af spiselige blomster er næsten uendelig, så før du køber en færdig pakke med blomster, så tjek lige om ikke du allerede skulle have lidt spiselige blomster i haven eller på altanen. 

Vil du genskabe morgenbordets farvetema, finder du de smukke farvede Standing Bubbles glasvaser her.

 

spiselige blomster guide


spiselige blomster guideSpiselige blomster fra venstre: Purpur solhat, lavendel, gladiolus, hornviol.

Køb vaserne her: Transparent Standing Bubble, Rose Standing Bubble, Purple Standing Bubble