Kurv 0

Din kurv er tom.

Vi er nok ikke de eneste, der elsker basilikum i alle sommerens salater. Gentagne gange køber man den lille potte med den duftende krydderurt, og der er knap nok til en god tomatsalat. 

Grunden til, at den købte basilikum ikke holder længe, er at kampen om næring i potten er alt for stor. Der er simpelthen for mange små planter på for lidt plads.  I denne guide vil vi vise dig hvordan du nemt for den til at formere sig og holde længere. 

diy_basilikum_guide_plante_studioabout

BASILIKUM GUIDE I 5 TRIN

Trin 1: 

Køb en basilikum i potte. Tag den op af potten og tag det værste jord af. 

Trin 2: 

Del forsigtigt planterne fra hinanden, de skal skilles ad én for én. 

Trin 3:

Sæt dine små basilikum planter i vand. Efter 1 uge vil de lave nye rødder og være klar til omplantning. Nedenunder ses en Flower Tube i blue med basilikum rødder, og vasen findes her. 

diy_basilikum_flowertube_blue_guide_plante_studioabout

Trin 4: 

Find en større potte med god plantemuld i. Gennemvæd jorden og lad den stå lidt.

Plant hver enkelt lille plante med god afstand i potten og placer den i skyggen, indtil de har fået fat og er kommet sig efter flytningen.

5-8 planter er rigeligt i hver potte. 

Trin 5: 

Når basilikummen har rejst sig, skal den stå i læ og fuld sol. En vindueskarm er oplagt, ellers gerne opad en varm væg. 

Der er nogle gange op til 20-40 små basilikum planter i en købe potte, det kan snildt blive til 10 nye urtepotter med basilikum, som du kan få glæde af eller tage med som værtindegave til sommerens fest. 

HØST

Når det kommer til at høste af din basilikum, er det en god ide kun at tage topskuddene fra planten. På den måde har planten altid mulighed for at komme sig og vil lave nye bladsæt der, hvor du kneb de andre af. 

 diy_basilikumplante_guide_plante_studioaboutdiy_basilikumplante_guide_plante_studioabout

Vælg variant