Kurv 0

Din kurv er tom.

SMAGFULD GLÆDE FOR STORE & SMÅ

Karse er noget vi alle kender, nok især fra barndommen, hvor diverse karsedyr kommer med hjem fra institutionen. Vi elsker også karse, både at lave det, men bestemt også at spise det. Det er meget nemt at lave, og det tager kun få dage før du kan pynte din æggemad med det skønneste karse.

vase_studio_about_karseguideMATERIALER

Karsefrø, vat eller andet sugende materiale, vand og en beholder, der er vandtæt. Vi har valgt at bruge vasen bubble standing med stor åbning, men man kunne også bruge en af vores hanging bubbles med stor åbning og få svævende karse. 

5 SKRIDT TIL SKØNT GRØNT DRYS

  1. Placer dit vat i din beholder
  2. Væd vattet igennem med vand
  3. Drys et fint lag karsefrø
  4. Sørg for at vattet er fugtigt hele tiden
  5. Afvent et par dage Du kan med fordel lægge dine karsefrø i vand 12 timer inden du skal så dem. Det hjælper spiringsprocessen i gang og du vil hurtigere kunne nyde dit grønne drys

TIP - Prøv at drysse lidt frø ud i din have, her får karsen bedre vækstbetingelser og vil lave store blade, denne karse smager kraftigere og er god i salater eller under en avocadomad. 


Når karsen er vokset et par centimeter, kan den nydes på maden og evt. bruges som pynt på bordet – velbekomme. 

Har du lyst til et alternativt grønt drys, kan du også lave chia-karse. Her sår du bare de små sorte chiafrø i stedet for karse. Det tager lidt længere tid, men har en lækker og lidt mildere smag end karse.

guide til hjemmelavet karse

 

Vælg variant