z

Fri fragt på ordrer over 600,- / Leveringstid i DK = 1-3 dage

z

SØG

  z

  /PLANTER & STIKLINGER I VAND

  FÅ ET GRØNT UNIVERS INDENFOR

  Kombinationen af farvet glas, vand og planter er noget af det fineste. Vores glasvaser kan med deres simple formsprog styles og bruges på rigtig mange måder. Det farverige glas, der kendetegner vores designs, reflekterer lyset og skaber smukke skygger. Vi har i denne artikel fokus på, hvordan du kan indrette dig med grønt uden at det kræver noget særligt.

  BYT PLANTER


  Et hyggeligt hjem betyder næsten altid lidt grønt i indretningen, og det er svært ikke at begejstres over de mange forskellige planter, der er på markedet. Blikket drages mod de grønne skønheder, der jo udover at være smukke for øjet, har den ekstra fordel, at de giver et bedre indeklima.

  Det er nemt at formere både egne og andres planter, og det betyder, at du uden det helt store budget kan udvide din plantesamling. Er du på besøg hos venner eller familie, kan du typisk godt få lov til at tage en stikling af en større moderplante og på den måde nemt få nye aflæggere. Det bedste er at give en stikling til en du har kær som fx. en værtindegave, derved kan du følge stiklingen få nyt liv i et nyt hjem. 

  STIKLINGER AF PALETBLAD


  Dette efterår vil vi formere vores varianter af paletblad, den smukke mormor plante med de dybe lilla blade.

  Paletblad er en kendt stueplante, der kan stå udenfor i sommerperioden. Paletblad vokser hurtigt, er yderst let at formere og findes i et utal af variationer.

  studioabout_paletblad_stiklinger

  Vi har også lavet en stikling af planten Vandrende jøde, der med sine smukke lilla og sølv skinnende blade er en af de nemmeste indendørsplanter at formere og perfekt som begynder plante. Følg samme fremgangsmåde som for paletblad. 

  studio_about_artikel_vase

  DIY- LAV STIKLINGER DERHJEMME

  Prøv at bruge stiklingerne i din indretning, det giver et let udtryk, og det er sjovt for alle i familien at følge med i røddernes udvikling.

  Ved at følge disse enkle trin kan du nemt formere dine yndlingsplanter.

  1. Klip et pænt sideskud eller topskud af
  2. Tag lidt blade af stilken, så den kun har et par stykker i toppen
  3. Kom dernæst stiklingen i jord eller vand. Du vil have størst succes med formering i foråret, men du kan sagtens gøre det nu, hvor planterne er rykket ind fra haven.
  4. Når rodnettet er vokset til, kan du give planten sit blivende sted i en krukke med god pottemuld. Er der alt for mange lange rødder, kan du sagtens klippe lidt af dem af, inden du omplanter.

  Hvis du ønsker at din plante skal forgrene sig yderligere, kan du knibe de øverste bladpar af. Dette vil medføre, at planten bliver tættere. Dette kan du gøre et par gange.

  Sidste forår lavede vi en stiklinge guide med den grønne plante Monstera – du kan læse artiklen her.

   

  PLANTER I VAND

  Hvis du ikke ønsker at have store potteplanter stående i krukker, er der mange planter, der sagtens kan holde til at leve i vand.

  Det kan til tider være svært at holde liv i potteplanterne. Ofte er det problemer med under- eller overvanding, der slår planten ihjel. Men du kan nemt have grønt indenfor alligevel, du skal blot skippe jorden og have dine planter i vand.

  Det er ikke alle planter der egner sig til at stå i vand i længere tid, men du må prøve dig frem. Her er vores forslag, men der er mange flere.

  Paletblad

  Vandrende jøde

  Monstera

  Geranium

  Paradistræ

  Pilea

  Væddeløber

  Guldranke

  Det eneste man skal huske er at skifte vandet indimellem eller fylde nyt på, da det vil stå og fordampe. Det er også en fordel at give vandet en smule gødning en gang imellem, så har planten noget at leve af.

  STUDIO ABOUT MED STIKLINGER

  Her er forskellige variationer med planter i vand fanget af Felicia Emanuelsen. 

  Artikel_stiklinger_studioabout

  På billedet er vores Flower tubesog Standing bubbles i forskellige farver. Disse vaser er perfekte til stiklingeformering. Vi ynder også at bruge vores Hanging bubbles til dette formål- se her hvor smukt det kan se ud med en paletblad i vand hjemme hos Lisbeth Beck Mortensen.

  Hanging Flower Bubble 11020 Yellow og kan ses her.

  artikel_hanging_yellow_vase_studioabout

  BUBBLE TUBE VASEN

  Den nye store Bubble tube vase er ideel til de lidt større stiklinger med et større rodnet. Bubble tube er det nyeste familiemedlem i Studio Abouts vase kollektion. Bubble tuben er en smuk fusion mellem vaserne Standing bubble og Flower tube. Den er designet til at rumme store buketter, men vasen kan styles på mange måder. Her er den stylet med en af de lidt større stiklinger fra Paletblad.

  studioabout_planterivand_stiklinger_vaser

  studioabout_planterivand_stiklinger

  Få inspiration og se alle de smukke store vaser her.