z

Fri fragt på ordrer over 600 kroner

z

SØG

  z

  / FORMER DINE PLANTER MED STUDIO ABOUT

  Blomster og grønt har haft en renæssance de seneste par år og det er en tendens, som vi elsker i Studio About. Planter giver et bedre indeklima og grønt er, som ordsproget siger, godt for øjet.

  Dog er det i en travl hverdag vigtigt at vælge planter, der passer til ens temperament, og vælge en plante som man orker at passe. Vi har derfor valgt at vise jer, hvordan man nemt og enkelt kan formere en mini monstera, (Monstera Adansonii) Denne planteart findes i omkring 50 varianter og stammer fra den tropiske regnskov. Lige præcis denne type plante kræver minimal pasning, og den store udgave Monstera Deliciosa blev derfor også kendt som blogger planten. Du kan styre dens vækst ved at afklippe nye skud. Disse skud, kan sættes i vand eller jord og blive til en ny plante som du kan give i gave til din bedste ven.

  I videoguiden nedenunder viser Tea dig, hvordan du kreerer din egen stikling: 

   

  Mormor planternes retur

  De fleste planter kan formeres, og man skal blot prøve sig frem. Den moderne Paletblad, som er en retro plante, er yderst taknemlig. Pelargonie og duftgeranier er begge planter, som der er delte meninger om, men ikke desto mindre er de nemme at formere og holde. I starten af sommeren bugner alle butikker af forskellige blomstrende pelargonia, eks. Dronning Ingrid med sin sarte lyserøde blomst.

  Disse tre typer af planter er særdeles nemme at formere og kan stå i haven hele sommeren eller på altanen. Kender du ikke til slægten duftgeranie skal du gøre dig selv den tjeneste, at se dem en dag, de findes i et utal af variationer og med dufte der kan føre dig hen til sydens varme eller til en svensk rosengård.

  På billedet nedenunder ses en Standing Flower Bubble i amber med blomsten Lewisia i. Det er ingen stikling, men stadig enormt smuk. Vasen finder du her. 

  stiklinge guide

   stingling DIY

  Stikling: 

  Kendetegnet for de nævnte planter er, at de alle nemt stiklingeformeres:

  • Klip et pænt sideskud eller topskud af
  • Tag lidt blade af stilken, så den kun har et par stykker i toppen
  • Dernæst kom den i jord eller vand. Du vil have størst succes med formering i foråret.
  • Når rodnettet er vokset til, kan du give planten sit blivende sted i en krukke med god pottemuld. Er der alt for mange lange rødder, kan du sagtens klippe lidt af dem af inden du omplanter.

  stiklinger i glasvaseBilleder ovenfor er hos Lisbeth og er en Hanging Flower Bubble 11020 Yellow og kan ses her.