Søg

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

DIY PAPIRFLET

Har du lyst til et lidt anderledes kunstværk på din væg, får du her inspiration til at lave dit helt eget vævede papirværk. Og du behøver bestemt ikke vide noget om vævningens mange facetter for at kaste dig ud i papirvævning - du kan nemlig lave dit mønster lige så simpelt eller kompliceret, som du vil.

Papirvævning handler grundlæggende om at skabe mønstre, at arbejde med farver og skabe forskellige udtryk. Helt på samme måde som i tekstilernes verden, kan du lege med forskellige motiver eller holde udtrykket mere stramt med et geometrisk mønster.

Og projektet kræver ikke meget andet end saks og papir. Valg af farver, papirtyper og mønstre er alt sammen kunstneriske beslutninger og din mulighed for at lave et vævet værk, der passer til dig og dit hjem. Her har vi leget med transparent papir og de færdige værker er kommet i vores nye akrylrammer fra kollektionen  FRAMELESS. Her giver det transparente papir vævningen en ekstra dimension - særligt når lyset får lov at strømme igennem.

Læs med herunder, hvor vi giver dig tips til at komme i gang med papirvævning.

papirflet_studioabout

3 TIPS TIL PAPIRVÆVNING

1. START SIMPELT 
Er det første gang du skal væve, er det en god idé at starte med et mindre værk - måske endda bare holdt i to farver. Så kan du lige få en fornemmelse for håndværket, inden du giver dig i kast med mere avancerede mønstre og størrelser.

2. LAV ET LILLE MELLEMRUM MELLEM DINE BUNDSTRIMLER
Når du forbereder dine bundstrimler er det en god idé at lave 1-2 mm mellemrum mellem dine papirstrimle. Bliver din vævning for tæt, bliver det sværere at skubbe papirstrimlerne pænt på plads.

3. LAD DINE KANTER BLIVE EN DEL AF VÆRKET
Når du væver dine papirstrimler i, vil du helt naturligt få lidt ulige kanter. Du kan vælge at klippe dem af i en bestemt længde, men du kan også lege med ulige længder. Dit vævede værk er håndlavet og det må gerne kunne ses.

MATERIALER

  • Papirstrimler i forskellige farver. Her har vi brugt transparent papir, som vi har klippet op i forskellige bredder. Du kan også bruge quilling-strimler, som kan købes i forskellige bredder.
  • Tape
  • Lim
  • Saks

SÅDAN GØR DU

1. FIND ET MØNSTER DU KAN LIDE
Lad dig inspirere af vævemønstrene i denne guide, lav dit eget eller find inspiration i de mange smukke gamle vævemønstre.

2. FORBERED DINE MATERIALER
Har du valgt at bruge quillingstrimler, så er du faktisk køreklar, måske du lige vil afkorte papirstrimlerne, så de er nemmere at arbejde med. Ellers klipper/ skærer du nu dine papirstrimler i den ønskede længde og bredde.

maskine_flet_studioabout

3. SÆT DINE BUNDSTRIMLER FAST PÅ BORDET
Sæt dine bundstrimler fast på bordet eller et stykke papir med tape. Husk at lave 1-2 mm mellemrum mellem strimlerne, det gør det meget nemmere at væve.

papirflet_studioabout

4. TID TIL AT VÆVE
Væveteknikken er simpel - afhængigt af dit mønster skal din papirstrimmel enten over eller under dine bundstrimler. Sæt strimlerne i én efter én indtil du er færdig med dit motiv.

  

5. KLIP DINE KANTER

Når vi syr tøj gemmer vi ofte kanterne væk og i traditionel vævning forsøger vi at lave så pæne og lige kanter som muligt. Men i papirvævning kan vi altså godt dyrke kanterne lidt ved at lave dem i ulige længder. Det gør ikke noget, at alt ikke er snorlige - din kunst er håndlavet og det må gerne komme til udtryk i dit færdige værk.

Du kan evt. lige give de yderste strimler en klat lim for at gøre dit værk stabilt nok til indramning.

papirflet_studioabout

INDRAM DIT VÆVEDE VÆRK

Og nu til den sjove del. Dit personlige papirværk er færdigt og det er tid til at finde den perfekte ramme. Du kan lege med farvede rammer og passepartout i en lækker kontrastfarve eller du kan gå på opdagelse i vores nye kollektion FRAMELESS - en serie af farvede transparente akrylrammer, der giver dig helt nye muligheder for at indrette med kunst.

Akrylrammerne kan hænges op direkte i den hule skrue eller du kan udnytte billedrammens transparent og stille den i vinduet eller hænge den fritsvævende i rummet. Den gennemsigtige ramme giver helt nye kreative indretningsmuligheder og det er oplagt at lege med forskellige typer af kunst - papirvævning, et strikket værk, en presset papirblomst eller noget helt fjerde.

SE HELE FRAMELESS KOLLEKTIONEN HER

stilleben