Kurv 0

Din kurv er tom.

Simpel og sød eller dramatisk og overdådig? En blomsterkrans til håret kan laves oversized med masser af volumen og med havens største stjerner såsom pæoner og bonderoser i hovedrollen, men kan altså også sagtens holdes mere enkel i udtrykket. Uanset hvilken stil du er til, giver en blomsterkrans i håret et både skønt og naturligt look, der passer godt til både bryllup, konfirmation eller en af sommerens mange fester.

Og selvom blomsterkransen ser imponerende ud og selvfølgelig tager lidt tid at lave, så er det slet ikke så svært. Og hvem har ikke lyst til at kaste sig over leg med blomster, farver og havens grønne vidundere?

Her får du lidt tips til at komme i gang med at lave din egen blomsterkrans til håret. Vi har valgt at bruge blomster fra vores nye kollektion af papirblomster som blikfang i blomsterkransen. Som base bruger vi eucalyptus grene, hortensia og et lille drys fri fantasi.

guide blomsterkrans til håret

MATERIALER

Før vi går i gang med kransen, så lad os få styr på materialerne. Først og fremmest skal du tage stilling til, hvilken base du vil bruge til kransen. Måske har du en gammel hårbøjle liggende, som du vil give nyt liv eller måske har du lyst til at lave den helt fra bunden på en base af ståltråd og blomsterbånd - fordelen ved denne type base er, at du kan tilpasse kransen, så den passer til dit hoved.

Til denne blomsterkrans skal du bruge:

 • Ståltråd eller blomstertråd
 • Blomsterbånd (det er grønt og ligner papirtape)
 • Metaltråd til at binde blomsterne fast med
 • Blomster/grønt: Hortensia, brudeslør & eucalyptus
 • Papirblomsterne nude pæon og bordeaux daisy

HVILKE BLOMSTER KAN MAN BRUGE TIL EN BLOMSTERKRANS TIL HÅRET?

Vil du lave en blomsterkrans til håret er det først og fremmest værd at overveje, om du vil lave en krans med friske blomster, der jo har en begrænset levetid, eller om du vil lave en evighedskrans med tørrede blomster og papirblomster. Er det til en særlig lejlighed som eksempelvis bryllup, kan det jo være skønt at have en krans med lang holdbarhed, som efter festen kan pynte i indretningen og bringe minder frem om dagen.

Vi har valgt at lave blomsterkransen i et miks af papirblomster og ægte blomster, som får lov at tørre op. Her er brudeslør og hortensia særligt velegnede.

Når du vælger blomster, så tænk både over blomsternes fylde og størrelse. Det er en god idé at vælge nogle mindre blomster, som kan udfylde pladsen mellem dine blomster. De mindre blomster kan suppleres med lidt grønt og danner således basen for kransen.

Generelt er blomster, der ikke indeholder for meget vand gode til blomsterkranse. Herudover er det en god idé at gå efter blomster med tynde stilke, som bøjer nemt.

guide til blomsterkrans til håret

BLOMSTER BRUGT I DENNE KRANS 


Hortensia: Lad dine Hortensia stilke stå i en vase med vand indtil de er tørre. Så kan de holde både form og farve gennem længere tid. Bruger du friske Hortensia vil de visne på samme måde som andre blomster.

Brudeslør: Brudeslør giver et let og luftigt udtryk og er god til at udfylde små mellemrum mellem dine blomster. Brudeslør kan også med fordel tørres på forhånd, men kan også holde noget tid i kransen, før de begynder at få brunlige blade.

Lavendel: Lavendel er med dens tynde stilke super nem at arbejde med, og da blomsten ikke indeholder meget vand, tørrer den også pænt op i kransen. Brug den eventuelt til at udfylde små huller i kransen.

Nude pæon papirblomst: Pæonen hører til havens smukkeste og denne papirversion fungerer med sine mange blade og smukke nude farve helt perfekt som blikfang i blomsterkransen. Du behøver derfor heller ikke være bange for at kransens hovedrolle visner under festen. Køb blomsten her.

Bordeaux daisy papirblomst: Den bordeaux daisy giver smuk kontrast til de rosa farver på blomsterne og den støvede grønne på eaucalyptusgrenene. Køb blomsten her.

Eucalyptus: Eucalyptus grene er nemme at sno rundt om din krans og fungerer som en god base, der opgså gør det nemmere at holde blomsterne på plads.

 

GUIDE: SÅDAN LAVER DU EN BLOMSTERKRANS TIL HÅRET

Der findes mange forskellige teknikker til at lave basen på blomsterkransen. Vi har valgt en simpel model med ståltråd formet efter hovedet, hvor vi lige har snoet enderne sammen til en cirkelform. Den lukkede krans sidder nemlig rigtig godt på hovedet, og man behøver derfor ikke være bange for, at den glider af.

Blomsterne kan placeres hele vejen rundt a la den smukke svenske midsommerkrans, man kan lave en lille mini-buket, der sidder i siden eller foran på kransen eller man kan gøre som her, hvor vi har lavet en lidt større samling af blomster på siden af kransen. Det afhænger helt af, hvor prangende du gerne vil have hårpynten.

STEP 1: LAV BLOMSTERKRANSENS BASE

 • Mål et stykke ståltråd af i samme omkreds som dit hoved + lidt ekstra, så du lige kan sno enderne sammen til en cirkelform
 • Beklæd samlingen med blomsterbånd. Hvis blomsterbåndet har svært ved at klæbe, så gnid det lidt mellem fingrene, så det begynder at klistre.
guide til blomsterkrans til håret

STEP 2: DEKORÈR MED BLOMSTER

 • Klip dine blomster i ca 4-5 cm længde
 • Sno de lange eucalyptus stilke rundt om hele kransen
 • Sæt din første papirblomst på - den snor du nemt rundt om din base
 • Fyld derefter på med et miks af papirblomster og friske eller tørrede blomster. Det er helt op til dig, hvor meget fylde din krans skal have
guide til blomsterkrans til håret

STEP 3: PRØV BLOMSTERKRANSEN PÅ 

 • Nu er du allerede klar til at prøve kransen på. Her kan du se, om der er små “huller” i kransen, hvor du lige skal have tilføjet lidt ekstra fylde
guide til blomsterkrans til håret

Så er du klar til en af sommerens fester. Brug kransen med løst hår, med fletninger eller en løs opsætning.

guide blomsterkrans til håret

PAPIRBLOMSTERNE KOSTER FRA 49 KR PR STK OG FINDES I FORSKELLIGE VARIANTER. KØB BLOMSTERNE HER.

Har du brugt vores papirblomster hjemme hos dig? Del dine kreative projekter med os på Instagram med #studio-about @studio-about.

papirblomster_studioabout

Vælg variant