Kurv 0

Din kurv er tom.

Vinteren kan føles lang og mørk, men en måde at afkorte den på, kan være at bringe løgplanter indenfor. Der har længe været tradition for at bringe hyacintløg indendørs og drive blomsterne frem og nyde duften når den springer ud.

BRUG DINE GLASVASER MED BLOMSTERLØG

Vil du bringe de smukke blomsterløg indenfor er favoritten det klassiske hyacintløg, som hurtigt vil blomstre i stuetemperatur. Der findes dog mange forskellige blomsterløg, så prøv dig frem med forskellige sorter, her er vores miniguide til brug af vores vaser sammen med forårsløg. 

SÅDAN GØR DU

  1. Tag løget op af jorden og frigør rødderne for den værste jord.
  2. Skyl rødderne i vand, så jord resterne kommer af.
  3. Sæt løget i en vase, så kun rødderne dækkes af vand.
  4. Selve løget må ikke stå i vand, da det så vil rådne.
  5. Skift vand indimellem

 

Vil du fremskynde selve blomster processen, kan man lave et papirkræmmerhus og sætte over det grønne. Levetiden i vand afhænger af temperaturen inde og hvor langt henne i blomstringen løget er, men køber du det med knop, kan de sagtens holde 7 dage i stuen. 

Fælles for dem alle er, at du efter blomstring kan grave blomsterløget ned udenfor, og håbe på de kommer op til næste forår.

 

PASNING AF BLOMSTERLØG - INDENDØRS

Placer gerne potten køligt, en varm placering vil afkorte løgets levetid.

Vand når jorden tørrer ud, men vær opmærksom på, at løget ikke må overvandes, da løgene så rådner. Svært at sige hvor ofte et løg skal vandes, da det kommer an på temperaturen inde.

Man skal ikke gøde sine blomsterløg, de har rigeligt med næring i selve løget. 

HYACINTER I VINDUESKARMEN 

Det er oplagt at bruge dine vaser fra Studio About til at fremdrive hyacinter og andre forårsløg. De smukke rødder nederst på løget er spændende at se på og gennem det farvede glas for de liv. Se videoen i artiklen om hvordan vi gør løget klar til en glasvase. 

Duften af hyacinter er meget særegen, stil den ud på dit badeværelse og nyd duften når du kommer ud fra et afslappende bad. Den smukke plante trives godt i en kold vindueskarm uden direkte sollys. 

 

FLYT DIT BLOMSTERLØG I HAVEN

Fælles for alle løgplanter er, at de trives allerbedst udenfor i kulden. De er dog så smukke inde, at den korte periode de blomstrer er det hele værd. Når løget er afblomstret, kan det sættes ud på altanen i en potte eller i haven, hvor det så vil spire igen næste forår.

Når man vælger at fritlægge løget for jord, skal man gøre sig klart, at det afkorter plantens levetid.

 

FIND DIN FAVORITLØGPLANTE

Her er en oversigt over hvilke løgplanter vi nyder inde:

Tulipaner, Tulipa : Afhængig af art blomstrer de fra marts til maj udendørs, men allerede i slut december og start januar, kan du købe spirende løg hos de blomsterhandler og nyde synet enten inde eller i en krukke udendørs. Tulipanløg indendørs kan nydes med og uden jord. Sæt også dit tulipanløg i vase, hvor vandet dækker rødderne og beundre løgets smukke form.

Hyancinter, Hyacinthus orientalis: Den majestætiske og kraftigt duftende løgplante, kan købes i alle supermarkeder fra midt oktober til marts i adskillige farver. Hyacintløget er stort og køber du med blomsterknop, vil du allerede efter få dage inde, kunne nyde synet af den smukke blomst og duft. Hyacinter indendørs kan nydes med og uden jord.

Perlehyacinter, Muscari : Lille, blå og med perler som på en snor. Perlehyacinter kan som regel købes i supermarkeder fra januar til start marts. Trives bedst i jord.

Erantis,Eranthis hyemalis: Vores elskede danske forårsbebuder som man ser overalt i de danske haver start forår. Erantis trives bedst ude i den kolde luft, men man kan sagtens grave lidt op og nyde inde, hvis ikke man har en have selv. Erantis kan købes fra januar til februar. Trives bedst i jord.

Krokus, Crocus: Alt efter hvilken art det drejer sig om, så blomstrer de fra februar til april. Krokus kan købes i supermarkeder fra januar til februar. Løgplanten ligner en lille græstot, den kan med god succes tages ind i en lille potte hvor man kan følge med i udviklingen.

Vibeæg, fritillaria: Denne løgplante har blomster som vibens æg. De holder ikke længe inde, men de er bestemt værd at forsøge sig med alligevel. Vibeæg kan købes i butikkerne fra januar til start marts. Vibeæg holder sig bedst i jord, men man kan også fritlægge løget og lade rødderne stå i vand.

Påskelilje, Narcissus: Den ultimative forårsblomst som er kendetegnet for påskens komme. Påskeliljer fåes i utroligt mange varianter og er nemme at holde. De kan købes fra januar til slut april.

Her kan du se, hvordan vi bruger løgene indendørs i vores Flower Tubes og Standing Plant Bubbles

 

Vælg variant