Søg

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

/ GUIDE TIL PAPIRBLOMSTER

guide til papirblomster

Det er svært ikke at blive betaget af de smukke papirblomster, der kan laves i mange forskellige udgaver i enten silkepapir eller crepe papir. Her giver vi dig guiden til papirblomster af crepepapir. Du bestemmer selv, om du vil lave papirblomsterne så naturtro som muligt eller om du vil lave dem efter fri fantasi og evt. dekorere med glimmer mv. 

Papirblomsterne er som små kunstværker - de kan bruges enkeltvis i en vase eller sammen med en tørret buket, hvor de både er dekorative og giver et personligt udtryk.

Herunder får du guiden til en nem papirblomst - den smukke pæon.

GUIDE TIL PAPIRBLOMSTER - PÆON

Denne basis papirblomst er meget nem at lave. Den er bygget op af en stilk, en blomsterknop og blade. Blomsten afsluttes med blomsterbånd, så stilken af ståltråd ser naturlig ud. Herunder får du en udførlig guide, så du kan lave dine helt egne papirblomster.

MATERIALER

⦁ Crepepapir - du skal bruge 3 farver til denne pæon

⦁ Blomstertråd eller meget kraftigt ståltråd 

⦁ Saks

⦁ Limstift

⦁ Limpistol

⦁ Blomsterbånd

 

STEP 1: BLOMSTERKNOPPEN

Blomsterknoppen til denne pæon består af crepe papir i 3 lag med klippede frynser. Crepepapiret vikles rundt om stilken og danner en smuk midte til blomsten.

Guide til papirblomster

⦁ Klip først 3 stk crepe papir i størrelsen 4 x 15 cm. Du skal bruge 2 x grøn + 1 x sort.

⦁ Lim de 3 stykker papir sammen med en limstift - den sorte skal være i midten og stykkerne skal placeres lige over hinanden.

⦁ Klip frynser tæt ¾ del ned - frynserne skal klippes så tæt som muligt

⦁ Put lim på blomstertråden/ ståltråden. Du bestemmer selv hvor lang din blomsterstilk skal være.

⦁ Sno crepepapiret med frynser omkring tråden - brug rigeligt lim undervejs, så du har en solid konstruktion.

STEP 2: BLOMSTERBLADE

Der skal bruges ca. 16 blade til denne papirblomst. For at gøre processen hurtigere kan man folde papiret og klippe bladene i fri hånd på én gang. Man kan selvfølgelig også lave en skabelon og klippe bladene ud enkeltvis.

Guide til papirblomster
⦁ Fold crepe papiret, så du har 8 lag.

⦁ Brug tommelfingeren til at lave en runding ned i toppen af papiret. Denne runding giver form til dine blade. Du kan også vælge at forme hvert enkelt blad i stedet.

⦁ Klip bladene i fri hånd - de skal være ca 6 x 8 cm

⦁ Klip bladene i hjerteform

⦁ Fold hvert blad ca 3 gange på langs

⦁ Sno forsigtigt hvert blad - når man snor bladet får det et mere naturligt udtryk

⦁ Åbn og fold bladet ud - bladene behøver ikke være 100% ens, det giver et mere personligt og naturtro udtryk hvis de har lidt forskellig form.

⦁ Du skal have ca. 16 blade i alt.

STEP 3: LIM BLADENE FAST PÅ BLOMSTERKNOP & STILK

Bladene skal nu limes fast på stilken og blomsterknoppen. Her er det vigtigt, at bladene dækker blomsterknoppen og at man kan lave en fin overgang mellem blade og stilk.

Guide til papirblomster

⦁ Brug en limpistol til at lime bladene fast. Sørg for at bladet går ca ½ cm under blomsterknoppen.

⦁ Fordel bladene rundt om knoppen – bladene skal hele tiden placeres forskudt, så papirblomsten får en god balance

⦁ Sørge hele tiden for at presse bunden sammen, så den nederste del af blomsten bliver så samlet/lille som muligt

⦁ Blade skal sættes i forskudt niveau ned mod stilken, så de første blade sidder højest på blomsten

STEP 4: SÆT BLOMSTERBÅND PÅ

Papirblomsten er nu næsten færdig, den skal bare afsluttes med blomsterbånd. For mange er dette den del, der driller mest, for det kan være lidt svært at arbejde med blomsterbåndet. Blomsterbånd klistrer rigtig dårligt på crepe pairet, men ikke på sig selv. Et godt tip er at gnide båndet lidt i hænderne, for at få det til at klistre.

Guide til papirblomster i crepepapir

⦁ Klip et godt stykke bånd

⦁ Fastgør båndet, så det dækker 3-5 mm af de nederste blomsterblade /samlingen.

⦁ Drej båndet rundt om stilken og fordel det ned af stilken indtil den er dækket.

⦁ OBS. Man kan ikke lime blomsterbåndet på - det slipper med tiden. Blomsterbåndet derimod kan varmes op/nulres og vil derefter klistre igen - også selvom blomsten har stået i en vase i noget tid.

⦁ Så er blomsten færdig. Husk, at man sagtens kan justere stilkens længde ved bare at folde tråden i stedet for at klippe.

Guiden her er lavet i samarbejde med dygtige Kristina fra labdecor.dk. Kristina har også kreeret en samling af blomster til Studio About, som er brugt til udstilling i vores vaser hos nogle af vores forhandlere. Kristina laver de smukkeste blomster og vi kan kun anbefale at følge med i hendes smukke univers.   

NYHED

Vi har nu lanceret vores smukke kollektion PAPER FLOWERS designet af papirkunstner Kristina Sørensen fra bloggen Labdecor. Papirblomsterne fås i 8 varianter og mange forskellige farver. Køb blomsterne her.

 

5 TIPS TIL INDRETNING MED PAPIRBLOMSTER

Kun fantasien sætter grænser for hvordan de smukke papirblomster kan bruges i indretningen og alt efter hvilke blomster og farver du bruger til dine papirblomster, kan du skabe meget forskellige udtryk.

Herunder finder du 5 tips til at bruge papirblomster i indretningen. Husk også, at det gode ved papirblomster er, at du kan sagtens kan genbruge dem henover året på forskellige måder.

  1. Lav en buket af papirblomster i forskellige farver og brug den i en smuk vase på lige fod med en buket med friske blomster
  2. Brug papirblomsten som blikfang i en tørret buket med forskellige blomster
  3. Brug en enkelt papirblomst eller to i en lille krans til væggen - gerne sammen med lidt tørrede blomster
  4. Lav en XL papirblomst og brug den som et kunstværk på væggen, evt. i forbindelse med din billedvæg
  5. Brug papirblomster i borddækningen og sæt en lille papirblomst sammen med servietten. Hvis du kan nænne det, kan det jo være en lille gave til dine gæster.

Indret med papirblomster