Kurv 0

Din kurv er tom.

patchwork

 

Er du også typen, der drages af smukke vintage quiltede tæpper i fine mønstre og farver? Hvor det gode og sirlige håndværk skinner tydeligt igennem? Det er super populært at bruge udsnit af patchwork og quiltede værker i en ramme. Det giver tekstilerne et mere moderne udtryk, og er en sjov måde at få lidt anderledes kunst på sin væg, særligt i den moderne indretning, hvor mange måske ikke helt synes de gamle håndlavede vægtæpper af patchwork passer ind.

Tekstilkunst kommer i mange variationer, og du kan sagtens lave patchwork med et moderne grafisk udtryk, der passer ind i din indretning. Patchwork er næsten vanedannede, for det er bare sjovt at lege med forskellige farvekombinationer og mønstre, og det er ret utroligt, hvor forskellige resultater man kan opnå med kun få ændringer i mønster og stof.

I denne guide får du guiden til grafisk patchwork, der kan laves i dine yndlingsfarver. Og du behøver ikke hænge dig for meget i mål, for man kan sagtens freestyle. Projektet er oplagt til en hyggelig veninde kreadag eller til lidt familiehygge med din mor!

STOF TIL PATCHWORK

Patchwork laves typisk i 100% fastvævet bomuld - det skrider ikke, og er nemt at have med at gøre. Men der er intet i vejen for at eksperimentere med andre stoftyper, vær bare opmærksom på, at det kan dog godt blive sværere at få spidser til at flugte, hvis stoffet har tendens til at skride eller strække sig.

Patchwork er også oplagt, hvis man gerne vil anvende sine mindre stofrester på en fin måde. Måske du har en gammel nederdel, en fin men hullet pude eller smukke arvetekstiler, der kan få nyt liv i et patchwork projekt. Til dette projekt har vi brugt alle former for stofrester - polyester, viscose, silke, bomuld i skøn forening. På de tyndeste stoffer har vi strøget vrieseline bagpå for at få det mere fast og nemt at arbejde med. Her skal man selvfølgelig passe på temperaturen, når man stryger, så kunststofferne ikke bliver brændt.

UDSTYR TIL PATCHWORK I RAMME

  • Skæreunderlag
  • Patchwork skærer - den er så godt som uundværlig
  • Patchwork lineal el. alm lineal

PATCHWORK I RAMME - SÅDAN GØR DU

Det kan ved første øjekast godt se avanceret ud at sy patchwork, og det kan det bestemt også være afhængigt af mønstret. Men i denne lille guide har vi fokuseret på et enkelt mønster lavet stofstrimler i samme bredde. Det er derfor et godt patchwork begynderprojekt - det betyder dog ikke, at alle de kyndige patchwork sydamer ikke kan lade sig inspirere af projektet!

Lad os komme i gang med det lille patchwork værk.

1. VÆLG STOF

I dette værk har vi brugt 6 forskellige slags stof. Du kan dog også vælge at lave det helt ensfarvet eller tone i tone. Der er fri leg!

3. SKÆR STOF

Til dit patchwork kunstværk skal du bruge 2 former:

2 x rektangler, der danner midten. De skal måle ca. 16 x 13 cm.

8 x stofstrimler med en bredde på ca. 5 cm. Strimlerne varierer i længden, men det nemmeste er at klippe alle strimler ca. 35 cm i længden og så skære af efter behov.

4. SY SAMMEN

Når du skal sy dit patchwork værk sammen, starter du indefra.

  • Sy de to inderste rektangler sammen, så du har din midte. Stryg derefter folden ud.
  • Sy derefter strimler på hver side af din midte. Stryg og skær til, så du hele tiden har en fin lige kant.
  • Sy strimler øverst og nederst, stryg og klip til igen.
  • Gentag for at sy den sidste ring af strimler på.
  • Stryg det færdige værk.

patchwork gratis mønster

SÆT DIT KUNSTVÆRK I RAMME

En smuk indramning kan gøre hele forskellen. Her har vi valgt en A2 ramme i farven SMOKE fra vores nye kollektion FRAMELESS. Rammen har en røgfarvet bagside, der danner et smukt passepartout omkring patchwork-værket. Rammen har også UV beskyttelse, der beskytter dit værk mod at falme i solen.

Med den gennemsigtige ramme har du alle muligheder for at skabe en lækker indretning. Rammen kan stå eller hænge i vinduet, hvor lyset kan lege med motivet og sende smukke refleksioner ind i stuen. Du kan også finde en fin plads på billedvæggen eller skabe en spændende effekt ved at hænge den fra loftet.

Vil du have mere DIY inspiration og se flere eksempler på, hvordan vi har stylet med de nye gennemsigtige rammer, så besøg vores kunstunivers her.

ER DU KLAR TIL AT GÅ PÅ OPDAGELSE I VORES GENNEMSIGTIGE RAMMER, FINDER DU ALLE STØRRELSER OG FARVER HER.

PÆON-GUIDE
Læs mere
PÆON-GUIDE
BLOMSTERKRANSE MED HORTENSIA - INSPIRATION TIL 4 SMUKKE KRANSE
Læs mere
paper-flowers-single
Vælg variant