z

1-3 dage i DK / Fri fragt ved køb over 600,-

z

SØG

  z

  / EFTERÅRETS LÆKKERIER I HAVEN

  EFTERÅR I VASER

  Sommeren er officielt forbi og efterårets smukke brændte farver sniger sig forsigtigt ind. Vi har været et smut i haven for at se, hvilke planter der kan live op indenfor her i september og oktober.

  Vi er vilde med de orange og rødlige farver, der får øjet til at zoome ind, men de sarte hvide/ gullige planter er bestemt også et kig værd. Vi har i denne artikel fundet nogle af vores favoritter til efterårets vaser.

   blomster_efterår_studio_about

  På billedet fra venstre ses: Japanske lygter, Stjerneskærm, Montbresia, Solsikke, Chrysanthemum og Rød lampepudser græs.

   

  JAPANSKE LYGTER

  Den japanske lygte har altid været en del af det danske efterårssortiment, forståeligt, da den stolt larmer med sine smukke orangefarvede lygter. Det er en nem staude, der let spreder sig, så planter du den først i haven, vil den vokse sig stor og komme igen år efter år.

  De japanske lygter er et hit i evighedsbuketten, og når den tørreR vil selve lygten danne et fint filigranagtigt net med en lille frugt inden i. Brug den evt. i en buket med de sarte papirblomster fra vores nye kollektion Paper Flowers.

  STJERNESKÆRM

  Stjerneskærm er en smuk og elegant staude, som du kan nemt kan få til at blomstre fra juni til slut september, hvis du løbende klipper de visne blomster væk.

  Den fås i mange forskellige varianter, og kan have blomster i farverne mørk bordeaux, mørk lilla, lys lilla, rosa og hvid. Den er elegant og helt perfekt i en buket, hvor den skaber luftig fylde. 

  MONTBRESIA

  Montbresia er en sensommer- og efterårsklassiker. Denne staude findes også i utroligt mange varianter, men den vi kender bedst til, har orangerøde blomster. Den er god i buketten, men også yderst elegant alene i en enkel Flower Tube vase.

  SOLSIKKE

  Der er ikke mange, der ikke kan li' en solsikke. Det er barndomsminder og minder om sol og sommer. Solsikken blomstrer gerne helt ind i de sene efterårsmåneder, og fås i mange variationer. Denne på billedet er en mini solsikke, der er god som buketblomst. Plant et frø med familiens yngste i foråret og følg med i den fine spire-proces.

  CHRYSANTHEMUM

  Denne plante kan der være delte meninger om, og vi har nok alle set den i diverse supermarkeder. Planten er dog utroligt taknemmelig og nået nær perfekt som snitblomst. Chrysanthemum har en meget lang holdbarhed i vasen, og ses derfor også ofte i blomsterhandlerens sortiment.

  Denne plante er smuk i en efterårskrukke, og man kan med lidt held få den til at overleve i haven vinteren over.

  GRÆSSER

  Prydgræsser er efterhånden blevet en fast del af de danske planteskolers sortiment. Græsserne er fantastiske ude i haven og er nemme at holde. Lyden af græsser i vinden kender vi nok alle fra en sommerdag ved klitterne.

  På billedet ses en græsart, der hedder Rød lampepudsergræs, igen har vi valgt en plante, der er god i den store buket, men også står smukt alene

  Græsserne kræver ikke vand, så de er også perfekte til styling med vores papirblomster.

  TIPS

  Lige nu står de fleste hortensia i fuldt flor. Skynd dig ud og pluk en enkelt gren, stil den i en vase uden vand, og se hvordan den tørrer smukt op og dermed kan holde nærmest evigt.

  Er du så heldig at have en have, så er det lige nu højsæson for at planlægge forårets grønne bebudere. Det her står på vores to do i september/oktober:

  • Sætte en masse blomsterløg
  • Flytte og dele gamle stauder
  • Plante nye stauder

  På billedet ses vores nye vase – den store svævende vase Bubble Tube. Den er helt genial til dine buketter her i efteråret. Vasen fås i 4 forskellige variationer. Se dem alle her.

   

  bubbletube_vase_grøn_studioabout