Søg

Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

EFTERÅRETS LÆKKERIER I HAVEN

EFTERÅR I VASER

Sommeren er officielt forbi og efterårets smukke brændte farver sniger sig forsigtigt ind. Vi har været et smut i haven for at se, hvilke planter der kan live op indenfor her i september og oktober.

Vi er vilde med de orange og rødlige farver, der får øjet til at zoome ind, men de sarte hvide/ gullige planter er bestemt også et kig værd. Vi har i denne artikel fundet nogle af vores favoritter til efterårets vaser.

HER ER VORES STANDING BUBBLES STYLET MED LIDT EFTERÅR.

JULEROSER

Julerosen er en smuk plante der findes i et væld af farver. Der findes også en forårs variant der kaldes påskeklokke. De kan lide en placering i fuld sol og kalkrig jord. Vil du bruge dem i buketter, så stil dem i meget varmt vand først og gerne koldt om natten, så holder de længere. 

JAPANSKE LYGTER

Den japanske lygte har altid været en del af det danske efterårssortiment, forståeligt, da den stolt larmer med sine smukke orangefarvede lygter. Det er en nem staude, der let spreder sig, så planter du den først i haven, vil den vokse sig stor og komme igen år efter år.

De japanske lygter er et hit i evighedsbuketten, og når den tørreR vil selve lygten danne et fint filigranagtigt net med en lille frugt inden i. Brug den evt. i en buket med de sarte papirblomster fra vores nye kollektion Paper Flowers.

STJERNESKÆRM

Stjerneskærm er en smuk og elegant staude, som du kan nemt kan få til at blomstre fra juni til slut september, hvis du løbende klipper de visne blomster væk.

Den fås i mange forskellige varianter, og kan have blomster i farverne mørk bordeaux, mørk lilla, lys lilla, rosa og hvid. Den er elegant og helt perfekt i en buket, hvor den skaber luftig fylde. 

MONTBRESIA

Montbresia er en sensommer- og efterårsklassiker. Denne staude findes også i utroligt mange varianter, men den vi kender bedst til, har orangerøde blomster. Den er god i buketten, men også yderst elegant alene i en enkel Flower Tube vase.

SOLSIKKE

Der er ikke mange, der ikke kan li' en solsikke. Det er barndomsminder og minder om sol og sommer. Solsikken blomstrer gerne helt ind i de sene efterårsmåneder, og fås i mange variationer. Denne på billedet er en mini solsikke, der er god som buketblomst. Plant et frø med familiens yngste i foråret og følg med i den fine spire-proces.

CHRYSANTHEMUM

Denne plante kan der være delte meninger om, og vi har nok alle set den i diverse supermarkeder. Planten er dog utroligt taknemmelig og nået nær perfekt som snitblomst. Chrysanthemum har en meget lang holdbarhed i vasen, og ses derfor også ofte i blomsterhandlerens sortiment.

Denne plante er smuk i en efterårskrukke, og man kan med lidt held få den til at overleve i haven vinteren over.

GRÆSSER

Prydgræsser er efterhånden blevet en fast del af de danske planteskolers sortiment. Græsserne er fantastiske ude i haven og er nemme at holde. Lyden af græsser i vinden kender vi nok alle fra en sommerdag ved klitterne.

På billedet ses en græsart, der hedder Rød lampepudsergræs, igen har vi valgt en plante, der er god i den store buket, men også står smukt alene

Græsserne kræver ikke vand, så de er også perfekte til styling med vores papirblomster. 

HORTENSIA

De elegante og voluminøse hortensia gør sig godt i en vase. De kan dog være lidt svære at få til at holde friske længe, men du kan gøre følgende som vil forlænge levetiden. 

  • Klip de grønne blade af og lad kun et par sidde. 
  • Put dine hortensia i koldt vand, både stilk og blomst - lad dem ligge en time og ryst dem af inden de kommer i vasen. 
  • Stil din vase og buket koldt om natten. 
  • Hortensia af arten macrophylla er ekstar holdbar og kan holde et par uger i vase. 

TØRREDE HORTENSIA

Lige nu står de fleste hortensia i fuldt flor. Skynd dig ud og pluk en enkelt gren, stil den i en vase uden vand, og se hvordan den tørrer smukt op og dermed kan holde nærmest evigt.

Ønsker du at tørre dine hortensia, så skal de tørres mens de står i vand. Pluk eller køb din hortensia når den har din ønskede farve, stil den i vand og lad den tørre i vasen. Når den er helt tør kan du klippe den nederste af stilken af. Voila, nu har du hortensia til hele året, lad den være hel eller brug den i en krans. 

 

vase_studioabout

PÅ BILLEDET SES VORES LÆKRE VASE BUBBLE TUBE DER ER PERFEKT TIL DEN STORE BUKET. SE ALLE VARIANTER HER.

TIPS

Er du så heldig at have en have, så er det lige nu højsæson for at planlægge forårets grønne bebudere. Det her står på vores to do i september/oktober:

 • Sætte en masse blomsterløg
 • Flytte og dele gamle stauder
 • Plante nye stauder

hotensia